Elkészült az Avasi kilátó – Kapcsoljuk fel együtt a kilátó ünnepi fényeit!

Az idén 60 éves tévétorony, Miskolc ikonikus épülete sokévnyi méltatlan mellőzöttség után a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően megújult. A felújítás során használt állványzatot a napokban már elbontották, az épület pedig teljes egészében láthatóvá vált.

A város szimbolikus épülete új díszkivilágítást is kapott, amit először december 16-án, szombaton kapcsolnak fel. Az ünnepélyes eseményre várunk mindenkit a Szent István térre, ahol Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere 17 órakor felkapcsolja a felújított Avasi kilátó fényeit.

Majd december 17. (vasárnap) 16:40-kor, ugyancsak a Szent István téren, a polgármester felkapcsolja a felújított Avasi kilátó karácsonyi kivilágítását.

Az érdeklődőket vásárnaptól további programok várják, melyek leírása az alábbi linken érhető el:

https://utanamsracok.blogspot.com/2023/12/kilato-60.html?fbclid=IwAR322HFigBpf0xlFHhT_VcpbquLpcuxMFtQjkBjFccaGppfgqn3uNHMx4R4

A kilátó megközelítése egyelőre az Avasi Református Templom mellett induló lépcső felől javasolt, az épület környezetében ugyanis még folyamatban van a tereprendezés.