“Fú, de férfias… olyan, mint egy pasas. Szerintem ez ronda….” A nap
“Fú, de férfias… olyan, mint egy pasas. Szerintem ez ronda….”
Sportoló, edző vagyok, mert ezt választottam.
A napi edzés ilyenné formálták a testem, mert ezt választottam.
Boldog vagyok a testemben és hálás vagyok a képességeiért, mert ezt választottam.
Ha a közösségi média felületeket férfiszerzésre, vagy akár csak az átlag férfi tetszésének megnyerésére szeretném használni, akkor kétségbeesetten, az önbizalomhiány csapdájában vergődve, már rég magamra aggattam volna a látszat nőiesség, fals kellékeinek mindegyikét. Már nagy mellekkel, pisze orral, pillákkal mosolyognék, az utolsó szemráncomat is kisimíttatva, kizárólag tökéletes sminkben, bőrhibáktól mentesen, előnyös pózokban láttatnám magam. De nem teszem. Ahogy nem is bántok senki mást sem, aki viszont úgy érzi, hogy ezektől boldogabb, teljesebb, önazonosabb.
Nem teszem:
Mert szeretek és szeretve vagyok úgy, hogy így, ilyen és legfőképp önmagam vagyok.
Mert a nőiességet nem lehet maszkolni. Akkor is nő vagyok, ha izmos a hátam, gatyára izzadtan, vöröslő fejjel edzés közben dolgozok. És nem csak akkor, amikor tǔsarkúban botladozok😂
Mert nem akarom azok tetszését elnyerni, akik számára ez így, nem tetszetős. Annyian vagyunk, annyi féle képpen szépek. A ócsárolás helyett dícsérjék inkább azt, aki nekik tetszik. Annyival felemelőbb lenne mindenkinek!
Mert nem akarok hazudni, legfőképp önmagamnak nem. Mert ha másolnám a kor aktuális szépségideálját, megtagadva önmagam és beállnék a mainstream-be és olyan retusált, a tökéletesség látszatát keltő pillanatfelvételeket közölnék magamról, amelyek nem fentarthatók, akkor másnap reggel én magam szoronganék a legjobban, hogy de hát valójában kócosan, 43 év ráncaitól gyűrötten csoszogok ki reggelente a kávémért. „Vajon, ma mit mutathatok magamból, ami a tegnapi hazugságot nem leplezi le…? 🤔” Ebbe a csapdába nem tolom bele magam.
Mert nem akarok -mert nem tudnék- nap-nap után versenyezni a vélhetőleg sokezres lájkot kapó azon avatárommal, aki összerakhatnék nektek, de valójában nem én lennék.
Számomra egy ismeretlen ember küllememre irányuló negatív kommentje nem megrendítő, mert legfeljebb annyit üzen számomra, hogy az ízlésünk nem egyezik, hogy fogalma sincs milyen oldalra keveredett és hogy nem képes betartani az udvariasság, az emberi kapcsolattartás alapvető normáit.
Ennek ellenére, mivel én moderálom az oldalt, kezelem is az ilyet, ha arra van szükség, mert azt nem fogom engedni, hogy néhány ember rosszindulata bemocskolja azt az értékrendet, amelynek megteremtésére itt oly sokan törekszünk.
Ez a post nem a saját védelmemben íródott. Azok miatt a nők miatt írtam, akik hagyják magukat elértékteleníteni, önbizalmukban, nőiességük hitében megrendíteni, pökhendi, arrogáns emberek által.
Értékes vagy! És nagyobb ha nagyobb is az orrod… te kapsz több levegőt futáskor.🏃🏽‍♀️😂