Pár nap alatt közel 700 leadópontot állított fel az aHang és az Egységes Diákfront országszerte, ahol bárki leadhatja az üres konzultációs ívét. Az ellenkonzultációval kapcsolatos nagy érdeklődést már az is megmutatta, amikor előzetesen 10 ezernél is többen jelentkeztek, hogy a saját környezetükben üres konzultációs íveket fognak gyűjteni. A két szervezet óriási sikernek tartja, hogy ilyen sokan megmozdulnak az ügy kapcsán, és kifejezik a véleményüket a kormány propaganda eszközével szemben.

“Már-már egyfajta mozgalommá nőtte ki magát az üres konzultációs ívek összegyűjtése. Országszerte csatlakoztak a gyűjtéshez magánszemélyek, civil szervezetek, vállalkozások, szakszervezetek és pártok is. Egyre több leadópont nyílik, miközben sorra kapjuk a támogató és biztató üzeneteket, hogy milyen sokan támogatják az ellenkonzultációt. Ez egy világos üzenet: elegünk van abból, hogy közpénz milliárdokat költ el a kormány hazug propaganda kérdésekre, miközben a lényegi ügyekben még csak meg sem hallgatják az emberek véleményét” – nyilatkozta Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Az aHang és az Egységes Diákfront kiemeli, a nemzeti konzultáció semmi más, mint a jelenlegi hatalom kampányeszköze, amelyet a saját politikájuk propagálására akarnak felhasználni. Ha valóban az emberek véleményére kíváncsi a hatalom, akkor nem lehetetlenítene el minden népszavazási kezdeményezést, nem zárkóznának el minden párbeszéd elől, és nem söpörnék le több százezer ember véleményét az asztalról, mint ahogy tették azt az alternatív népszavazás kapcsán. Ennek demonstrálása céljából kezdett ellenkonzultációba a két szervezet, január végéig 1.000.000 üres konzultációs ívet akarnak összegyűjteni.