Most még havonta 82,5 milliót költ az állam a használhatatlan lélegeztetőgépek raktározásáért

Most még havonta 82,5 milliót költ az állam a gépek tárolásáért, de hamarosan egy állami tulajdonú raktárba viszik őket, ahol a teljes egészségügyi stratégiai készletet is tárolják majd.

Melyik Fidesz-közeli cégnek fizet milliókat az Orbán-kormány a használhatatlan lélegeztetőgépek raktározásáért? – kérdezte a Parlamentben Gy. Németh Erzsébet, a DK politikusa interpellációjában. Az ellenzéki politikus arra utalt, amiről lapunk is beszámolt: ellenzéki politikusok bementek abba a raktárba, ahol a nem használt lélegeztetőgépeket tárolják ezerszámra. A bérléséért bruttó 82,5 millió forintot fizet havonta az állam.

Válaszában Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára a konkrét kérdésre ugyan nem válaszolt, ehelyett hosszan beszélt arról, hogy akkoriban, a koronavírus-járvány idején az ellenzék azt kérte számon a kormányon, hogy túl kevés a lélegeztetőgép, most pedig azt kritizálják, hogy miért vásároltak olyan sokat. Azt viszont elárulta, hogy

Pátyon hamarosan berendezésre kerül az az állami raktár, ahová az egész egészségügyi stratégiai készletet elhelyezik, így ezeket a nem használt lélegeztetőgépeket is.