Kazincbarcika a bigott baloldali közösségével a lakosság 34 év alatt megfeleződött

Szitka Péter és csapatának városvezetőként végzett elképesztő rombolását a számok tükrében érthetjük meg. A rendszerváltáskor 39 ezren, 2023-ban már alig 20 ezren élnek életvitelszerűen Kazincbarcikán.

Magyarországon nincs még egy olyan város, amelynek a lakossága 34 év alatt megfeleződött.

A drasztikus népességfogyás napjainkban sem állt meg, hanem az elöregedés folytán egyre jobban felgyorsul, hiszen az egykori betelepülők életkora nagyon magas. Másrészt naponta 5-6 család költözik el a jobb élet reményében.

A sötét jövőben várható, hogy az elkövetkező évtizedekben újra megfeleződhet a lakosság száma.

A végletekig elkötelezett, idős baloldali szavazóknak el kell dönteni, hogy Kazincbarcikát az unokáiktól kapták kölcsönbe, vagy pedig feláldozzák a baloldali nagypolitika oltárán, amely a város dicstelen semmivé válását eredményezi.

Folyamatosan leépülő Kazincbarcika

Kazincbarcikát sokáig a fiatalok, a szobrok, a virágok városának nevezték. Az iparváros a rendszerváltás előtti Magyarország hatalmi berendezkedésének emblematikus szimbóluma volt. A település minden épületét újonnan építették, és a kor technikai fejlettségének megfelelő szolgáltatásokkal látták el.

A modern és könnyen elérhető lakások népességrobbanást idéztek elő. Magyarország történeteben a lakosság és a település életkorát tekintve, Kazincbarcika a „legfiatalabb város” címét érdemelte ki.

Mára már egy hihetetlenül elöregedett, elnéptelenedett, a központot, a kertvárosi részeket leszámítva, a város egy leromlott lakótelep a rossz és kátyús úthálózatával.

A baloldali városvezetés öncélú, tragikus városfejlesztési stratégiájának köszönhetően, amire költeni kell és nem hoz hasznot, azt leépítették. Ma már nincs:

  • mozi
  • strand
  • jégpálya
  • Balatonszepezdi Tábor
  • normálisan működő uszoda
  • az idősek életritmusához igazodó helyi közlekedés
  • a fiatalok igényét kielégítő szórakozóhelyek
  • elérhető és nyitvatartó közösségi terek
  • ledózeroltak 200 szociális lakást
  • nincs szociális érzékenység
  • nincs lakosságmegtartó jövő
  • évről-évre zsugorodik a város.

Vég nélkül lehetne sorolni azokat a hiányosságokat, amelyek odavezettek, hogy Kazincbarcika lakosság fogyása országos szinten az elsők között van.

200 lakás eldózerolásával Szitka Péter és csapata Kazincbarcika jövőjét dózerolte el

Dobrev Klára, amikor árnyékkormányába kinevezte Szitka Pétert önkormányzati főtanácsadóként, azt mondta:

Szitka Péter kezében jó helyen lesznek a vidéki önkormányzatok ügyei!

Nem feltételezhető, hogy Gyurcsányné és a DK ne lenne tisztában Szitka Péter és körének káros tevékenységével, azonban a nagypolitikai hatalmi törekvések mindent felülírnak.

Hatalmi céljainak az eléréséhez a Demokratikus Koalíciónak nagyon kell l, a sokmilliárdos adóbevételével, hiszen itt nem kell sokat tenni a választási győzelemért.

A baloldali elvekbe bőven belefér az elvtelenség. Bárkit, bármikor – különösen a DK köreiben – feláldoznak, hátba szúrnak.

Kazincbarcikán – egyelőre – nem egymást szúrták hátba, hanem város perifériájára szorult több száz embert, akiknek az otthont adó 200! szociális lakást, évekkel ezelőtt, egyszerűen eldózeroltattak.

Hallotta valaki, vagy olvasott róla, hogy a milliárdos Dobrev Klára egyetlen szóval is elítélte Szitka Péter és csapatának szörnyű tettét?

A 200 szociális lakás lebontásával, Szitka Péterék, Kazincbarcika jövőjét bontották le.

Ha azokat a lakásokat felújították volna, akkor fiatal családokat lehetett volna a városba csábítani. Hiszen egykor, a mostani városvezetést alkotók, vagy a szüleik, a kedvezményes lakások miatt jöttek a városba.

Úgy látszik, Szitka Péter és csapatának nem a város jövője a fontos, hanem még egy ideig a hatalmukat, és egyéni érdekeiket biztosítsák a kazincbarcikaiak rovására.

Abban mindenki biztos lehet, ha a jövő évi választást elveszítik, hónapokon belül, elképesztő gazdagon, eltűnnek Kazincbarcikáról. A barcikaiaknak pedig maradnak a romok és a kilátástalan jövő.http://Kazincbarcika a bigott baloldali közösségéve