Skip to content

Vilégrekorder lett a saját unokáját 60 évesen, Londonban megszülő magyar nő

Vilégrekorder lett a saját unokáját 60 évesen, Londonban megszülő magyar nő

Negyvenhárom évvel az első szülése után ismét egészséges kisbabának adott életet egy magyar nő Londonban, ez a Blikk szerint világrekord, korábban ugyanis maximum 41 év telt el egy nő első és utolsó szülése között.

A majdnem 60 éves Epres Ilona ráadásul mesterséges megtermékenyítéssel a saját unokáját szülte meg, ugyanis a lánya, a 40 éves Bernadett és férje, Zoltán éveken át sikertelenül próbálkozott a gyerekvállalással.

Ilona a lapnak azt mesélte, hogy a lánya 7 sikertelen lombikprogramon volt túl, amelyből hat vetéléssel ért véget, egy alkalommal pedig a már megszületett gyermekét vesztette el a pár.

„Ez annyira megviselte szegényt lelkileg, hogy letargiába esett, sőt, már megkérdőjelezte az élete értelmét is. Nagyon aggódtam érte, édesanyaként rossz volt nézni a vergődését, amikor Budapesten az orvosom felvetette, miért nem próbálom meg én a kihordást, hiszen makkegészséges vagyok. Örömmel mentem bele a hosszas egészségügyi vizsgálatokba, valamint a lányom petesejtjének és a vejem hímivarsejtjének a beültetésébe, amit idehaza azzal az indokkal nem végeztek el, hogy túl koros vagyok, de Angliában ennek nem volt akadálya” – mondta Ilona.

A problémamentes terhesség után Dani 3,5 kilogrammal született, makk egészségesen.

Ilonának korábban 4 saját gyermeke volt, közülük a legidősebb most 43 éves. Danit hivatalosan az ő kisfiaként anyakönyvezték, de már készül a hivatalos nyilvántartásban nem „béranyaként”, hanem „dajkaanyaként” feltüntetett nagymama lemondónyilatkozata, amely alapján a vérszerinti anyuka, Bernadett örök befogadhatja a saját kisfiát.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük