Ne nyilatkozgasson Reimann a diósgyőri fürdőről hogy jéghideg. A nap

Na akkor vissza 1945-be, amikor a komcsik szétbarmolták a független Diósgyőrt, meg a Diósgyőri vár környékét!
A vár környéke tele van forrásokkal, még a szerencsétlen sorsú rostás manó is hangoztatta, hogy a vár egyik forrása a Szent György idegenek számára nem publikus, ez táplálta a vizes árkot és a királyné fürdőjét és nem volt hideg!! A Tavi forrást a másik nagy forrást a tó forrásaként említik ez sem volt hideg! ezek hévizek vagyis meleg vizek!
Viszont!
A 200.000-es Miskolc és a Vasgyár vízigénye miatt bekötötték őket a város vízellátásába, megszüntetve ezzel a tavat és a vizes árkot is! Emiatt a Szinva vízhozama is a 10-edére esett vissza! Meg kell nézni mekkora medre van a Szinvának Diósgyőrtől a Malomszögig és meg kell nézni mennyi víz csordogál benne!
A Diósgyőri tó MELEG VÍZŰ TÓ!!!! EL KELLENE OLVASNI a korabeli írásokat, de kisebb HIDEG vizű FORRÁS IS VAN! olyan hideg mint Lillafüred környékén a bükki források, aminek a vízhozama olyan pici, hogy azt hagyták meg nekünk és azt engedik bele a Szinvába meg az táplálta a Diósgyőri várfürdőt is! A komcsi érában meg elterjedt az a fals nézet, hogy a diósgyőri források hidegek!
Szerintetek egy királynő beletette akár a lábát is egy jéghideg vízbe!? Ez meleg víz volt!
A többi forrás is megvan, de beleömlik a városi vízvezetékrendszerbe, a diósgyőri királyi vár tavának a vizét isszák lyukói meg az avasi meg a többi miskolci tömbpanel lakásban! Na ezt kell megszüntetni és visszaadni a várnak a jogos tulajdonát a melegvizű tavat!
Már bőven nincs akkora vízigény a Vasgyár megszűnte után, hogy ne lehessen visszaállítani a tavat!

Ne nyilatkozgasson Reimann a diósgyőri fürdőről hogy jéghideg, ha még utána sem olvasott az igazságnak.
Nagy segítség lesz neki a Google és a Wikipédia! de biztosan a wikipédia hazudik…. ebben az esetben ÉN KÉREK elnézést!
Minden más esetben vissza a diósgyőrieknek a jussukat!
https://bestofcafe.hu/diosgyori_var.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3sgy%C5%91ri_v%C3%A1r
A wikipédia gondolom bohócok gyülekezete, feketén fehéren ott van hogy meleg vizű!!