Napi Gáti.  Úgy látom, nem csupán Európában, hanem Miskolcon is idegenül mozognak
Veres Pál
Miskolc MJV polgármestere
Veres úr!
Úgy látom, nem csupán Európában, hanem Miskolcon is idegenül mozognak, és mivel számomra fontos Miskolc, ingyen felajánlom a segítségemet, és ezúton tájékoztatom, hogy is néz ki a belváros Európában és Miskolcon.
Szándékosan nem svájci, svéd vagy luxemburgi példát mutatok be maguknak, hanem egy kevésbé tehetős ország Miskolcnál kissé kisebb városban készült fotókat.
Mivel tájékozatlanságuk elképesztő méreteket ölt, elárulom, hogy az alsó sorban láthatja a Miskolc belvárosában készült fotókat.
Na és szégyelljék magukat, hogy a Minapban mások háta mögé bújva úgy nevezik a belvárost, hogy „egy csepp Európa Miskolc szívében”.
Szerencsés Európa, hogy nem osztják ezt az ostobaságot, és nem akarnak hasonlatossá válni ehhez az ocsmány „példaképhez”.
A Minaptól meg el kellene tanácsolni, akik gagyi youtube ökörködések mögé bújnak, és nem merik illusztrálni mocsokkal, összehugyozott kapualjakkal, bezárt üzletekkel ékesített csepp Európánkat Miskolc szívében.
Egész más, ha valakinek a saját haja korpásodik a van annyi pénzért, és ha egy városról valótlan információkat terjeszt, ráadásul még vállalni sem meri, csak olyanokra hivatkozik, akik valószínűleg meg sem tudnák találni egy hagyományos papír alapú térképen városunkat.
Miután maga jó sok pénzt vesz fel a nem tudjuk miért, ezért nem áll módomban ingyen kalauzolni, de megfelelő honorárium fejében tartok magának idegenvezetést, ahol megtekinthet olyan nevezetességeket, mint a város 200 éves kőszínházának omló vakolata, vagy az egykori Három rózsa szálló mélybe hulló stukkójának hűlt helye, a hangzatos zöld és kerékpárosbarát hazugságok ellenére kényszerűen padokhoz, fákhoz, lámpaoszlopokhoz kerékpárok.
El ne felejtsem, esti vezetett túrákat is tartok, ahol megtekintheti a sötétbe burkolózó Kandia közt, és az ugyancsak elsötétített Európa teret a város egyik legrégebbi romházával ékesítve.
Üdvözlettel: Dr. Gáti Attila