Skip to content

Küszöb alatt a Jobbik és az MSZP

Küszöb alatt a Jobbik és az MSZP

Závecz: Nőtt a Fidesz támogatottsága, parlamenti küszöb alatt a Jobbik és az MSZP

 

A Mi Hazánk és a Kutyapárt tábora csökkent a szeptemberi adatokhoz képest.

„Több pártnak is változott a támogatottsága, de közülük a Fideszé a legérdekesebb, mert a hosszú ideje tartó csökkenő tendencia megállt, sőt enyhe emelkedést láthatunk” – vezeti fel a novemberi pártpreferencia-mérését a ZRI Závecz Research Intézet. Az 1000 fős mintán készült, reprezentatív kutatás ugyanakkor hibahatáron belüli elmozdulásokat regisztrált a szeptemberi mérések adataihoz képest.

E szerint a Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében a korábbi 30 százalékról 32-re nőtt, és növelni tudta a támogatottságát 13 százalékról 14-re a Demokratikus Koalíció is. Egy-egy százalékos javulást könyvelhetett el az MSZP, illetve a Jobbik is, ám még ez a javított eredmény sem lenne elég számukra a parlamenti küszöb megugrásához: mindketten 4 százalékon állnak.

© Závecz research

A Mi Hazánk támogatottsága egy százalékponttal, 7-ről 6-ra csökkent, de továbbra is a szélsőjobboldalé a harmadik hely a legerősebb pártok versenyében. A Momentum 5 százalékon áll, a többi ellenzéki párt viszont meg sem közelíti a bejutási küszöböt. Az LMP 2-ről 3 százalékra javított, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) 4-ről 3-ra rontott, az egyszázalékos törpepártok között pedig a Párbeszéd és a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Néppárt mellé felzárkózott a Jakab Péter-féle Nép Pártján is.

Jelentőset csökkent a bizonytalanok tábora, ott a szeptemberi 30 százalékhoz képest most 25 százalékot mértek.

Helyi elosztásban mindez úgy néz ki, hogy a Fidesz támogatottsága a megyeszékhelyeken növekedett a legnagyobb mértékben, ott 5, míg a kis- és közepes méretű városokban, valamint a falvakban 3-3 százalékpontot javított. Budapesten viszont 4 százalékponttal csökkent a kormánypárti szavazótábor, viszont a maga 24 százalékával még a fővárosban is a Fidesz a legerősebb párt, bár ott legalább az ellenzéki pártoknak együtt nagyobb a támogatottságuk.

© Závecz research

A biztos pártválasztók 48 százaléka szavazna a Fideszre, míg a második legerősebb párt, a DK a maga 19 százalékával. Az elkötelezett szavazók táborában a Mi Hazánk 8, a Momentum 6, a Jobbik és az MSZP 4-4, az LMP és az MKKP 3-3, a Párbeszéd 2, míg a Mindenki Magyarországa Néppárt és a Nép Pártján 1-1 százalékon áll.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2023.11.15. 20:50

    Nem kár ezért a két szarért. Milyen párt már az, amelyik verest támogatja?

    • Névtelen
      2023.11.15. 21:19

      Mi lesz így Simon doktorral, a másodmobilossal, meg a koodinátorral?

      énekeljük el az internacit?

      Gépezetfűtés .Szép út volt kapitány! 😂🤣😂

      https://www.youtube.com/watch?v=dXm9rJZf_fM

      2009. március 21-én Gyurcsány Ferenc az MSZP kongresszusán bejelentette lemondásást. Ez várható volt, viszont mi már éppen tettük el a kamerát, amikor felhangzott a jól ismert dallam…

      Adjak zsebkendőt?

      • Névtelen
        2023.11.16. 12:02

        esetleg termelőmunka?

  2. Névtelen
    2023.11.16. 09:11

    „Háááát, ha H. Andika eftásnő így halad a DK amortizálásában , a párt magára rántja az üvegplafont 10%-on

    Ha, a tantónéni befogná a száját talán még a választást is megnyernék a “21 közvélemény” kutatónál”

    meg Závecz Tibi bácsinál 😂😀😁

  3. Névtelen
    2023.11.16. 10:57

    „😂Itt vagyok egy DK-s konferencián.
    😅Összefoglalom a hallottakat röviden, hogy nektek már ne kelljen eljönnötök.
    ORBÁN VIKTOR!”

    Napestig. Ennyit tudnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük