Van itt pénz. Miskolcon: jégpálya, ünnepi mesevilág és színes programok

Miskolc – Több helyszínen, színes és különleges programok várják majd a miskolciakat advent idején: a könnyűzenei koncertek mellett szabadtéri jégpálya, fényinstallációk, ünnepi vásár, a legkisebbeknek pedig meseösvény.

A részletekről november 13-án, hétfőn sajtótájékoztatón számolt be az Erzsébet téren Veres PálMiskolc polgármestere és Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ (MKK) ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztató ideje alatt is fúrtak-faragtak, a munka nem állt meg, hiszen készül a korcsolyapálya, ami talán az egyik legnagyobb attrakciója lesz az idei belvárosi adventnak.

„A lelkünket ünneplőbe öltöztetjük, de fontos az is, hogy a családi otthonunk és a szűkebb környezetünk, de tágabb környezetünk is megszépüljön, mert még egyszer nem fordulhat elő az, ami tavaly. Nagyon szerényre sikerült az advent, a szilveszter pedig városi szinten el is maradt. Ezt nem szeretnék még egyszer” – mondta Veres Pál polgármester. Úgy döntöttek a város vezetői és frakciói, hogy idén színes programokkal – kicsit kárpótolva is a tavalyi évért a miskolciakat -, szeretnék ünneplőbe öltöztetni a várost, valamint olyan rendezvényekkel kedveskedni a lakóknak, ami szebbé teszi az ünnepet – fűzte hozzá a polgármester.

Izgalmas és érdekes programok

Kibővítették a helyszínt, nem csak a Szent István téren, hanem a Városháztéren és az Erzsébet téren is várják majd a miskolciakat idén – mondta Bencze Tünde, az MKK ügyvezető igazgatója. A központ továbbra is a Szent István tér marad, ott lesz a színpad. Illetve a legtöbb látványelem is oda kerül. A gyermekbirodalom a Városház téren lesz, mert idén sokkal több gyermek programmal készülnek majd a megszokottnál. Például lesz adventi meseösvény, manó ház Mikulással, kézműves foglalkozások és mini vidámpark is – hangoztatta az ügyvezető igazgató.

minap.hu