Miskolc. Badány részleteket is mond. Bankkártyával is fizethetünk majd az automatáknál

A terveknek megfelelően elindul a teljes parkolási rendszer korszerűsítése Miskolcon. Jelenleg összesen 135 automata segíti a fizetős parkolást a városban. Első lépésként a héten elkezdődnek az automaták cseréjének munkálatai – írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Amint fogalmaznak, az első szakaszban a kevésbé frekventált helyeken végzik a korszerűsítést, és az adott helyszínen – a munkavégzés ideje alatt – nem kell parkoló díjat fizetni.

A tervek szerint a hétvégén – amikor nincs díjfizetési kötelezettség –kerülnek sorra a nagyobb forgalmat lebonyolító helyszínek, mint a Búza tér vagy a Bazár-tömb. A teljes cserét követően már bankkártyával is fizethetünk majd az automatáknál.

Arról, hogy a parkolási rendszert rövidesen korszerűsítik, ebben a cikkünkben írtunk. A Miskolc Televízió Kilátó című műsorában pedig múlt héten további részleteket árult el Badány Lajos alpolgármester. A műsor itt nézhető meg újra, a hivatkozott beszélgetést pedig cikkünkben is megtalálja: