Újhelyi Pityú megával viszi Kínába Miskolcról Barthát, Simont, Bazint és Fodort. A nap

Mi lesz, Újhelyi Pityú megával viszi Kínába Miskolcról Barthát, Simont, Bazint és Fodort. Ennek a Városnak ; annyi. Belegondoltál már?

“Ujhelyi István korábbi MSZP-s politikus idén júniusban jelentette be, hogy nem indul újra EP-képviselői mandátumáért, ma pedig közösségi oldalán arról írt, hogy egy kínai gazdasági kamarának lesz a tanácsadója.”

“Kína kezében az akkumulátor-értéklánc – bányászat után

Kijelenthető, hogy napjainkra már hosszú évek óta ádáz küzdelem folyik az elektromos autógyártás terén. Úgy tűnik, hogy a legnagyobb európai és ázsiai autógyártók is letették a voksot az elektromos autózás mellett, bár véleményem szerint ez környezetvédelmi szempontból teljes mértékben megkérdőjelezhető!

Kulcskérdés, hogy az aukkumlátorgyártást és az ahhoz szükséges nyersanyagellátást ki kontrollálja. Az ázsiai óriás felelős a világ lítiumfeldolgozásának több mint feléért, a kobaltfeldolgozás kétharmadáért, a grafitfeldolgozás 70 százalékáért, és a nikkelfeldolgozás egyharmadáért a Nemzetközi Energiaügynökség adatai szerint – az akkugyártás legfontosabb elemei, amelyek kitermelése és hasznosítása erősen szennyező folyamat.”