Hegedűs Andrea: A városvezetés buborékban él a városházán tanácsadókkal körülbástyázva, és nem akarja…

Laptársunk az LMP-és borsod24.hu interjút készített.

(Korábban Veres Palit támogatták)

Hegedűs Andrea: Miskolc változásra vágyik – interjú

Fotó. A képen szereplőknek nincs köze a cikkben szereplő konkrét személyekhez. Figyelem.

 

– Az önt polgármesterjelöltként bemutató médiaeseményen egyenesen fogalmazott, amikor arról beszélt: volt egy álmuk 2019-ben, ami mára megkopott és szertefoszlott.

–  Miért is fogalmaztam ilyen egyenesen? Mi azt valljuk, szabad és kell is Miskolcról őszintén beszélni. Őszintén beszélni a miskolciakat feszítő problémákról, Miskolc helyzetéről, őszintén beszélni Miskolc városvezetéséről, ugyanígy az ország helyzetéről, Miskolc jelenéről és jövőjéről. Még akkor is, ha ezért bírálnak, támadnak,  cenzúráznak. Olyan országot és Miskolcot szeretnénk, ahol van helye az őszinte szónak, ahol van helye a miskolciak akaratának és érdekeinek. Ahol az országot hazának, Miskolcot pedig az otthonuknak érzik az emberek. És igen, volt egy álmunk 2019-ben, nekem és társaimnak, akik akkor harcba szálltunk a változásért. Négy évvel ezelőtt a miskolci szavazók mertek bátrak lenni, ők is hittek az álomban, amit végül a jelenlegi városvezetéssel nem váltottunk be.

– A Demokratikus Koalíció és a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselői a Miskolcot vezető önkormányzati frakció tagjai. Mit tettek azért, hogy ez másképp alakuljon?

– Többen már évekkel ezelőtt szót emeltünk a helytelen lépések ellen, a döntésképtelenség miatt, hallattuk a miskolciak hangját, hiszen láttuk, olyan városvezetői csoport alakult, ahol megkopott az álom és a bátorság. Olyan döntések és olyan irányok születtek, amelyek nem szolgálták az ellenzéki győztes miskolci szavazók akaratát, akik 2019-ben bátran szembementek a Fidesszel.

Miskolcról őszintén programunk során – ahol a miskolci polgárokkal beszélgetünk – újra és újra szembesülünk azzal, hogy többségük nem érzi jól magát a saját városában. Azt látják, hogy a városvezetés buborékban él a városházán tanácsadókkal körülbástyázva, és nem akarja sem észlelni, sem érteni az emberek mindennapi problémáit. Ezeket a gondokat pedig a protokolleseményeken való mosolygás nem orvosolja, ahogyan el sem fedheti.

De kihallatszanak azok a hangok is, hogy Miskolc érdekérvényesítését felváltotta a Fidesz kormányhoz való dörgölőzés ,  ami a miskolciaknak semmit nem hozott, legfeljebb a varosvezető személyes boldogulását szolgálja. Ezért is fogunk a következő időszakban tájékoztató kampányt indítani arról, ki is az igazi Veres Pál. A miskolciaknak joguk van tudni ezt. Itt