A titkosszolgálat által emlegetett afgán embercsempész-csoportok a TikTokon

A Rogán Antal-felügyelte magyar titkosszolgálat szerint a tálibok irányítják azokat az afgán embercsempész-csoportokat, amelyek előszeretettel reklámozzák a szolgáltatásaikat a TikTokon. Jelenetek a magyar-szerb határról, embercsempész szemszögből, milliós nézettséggel.

Magyarországot és Szerbiát nem egy, hanem két kerítés választja el egymástól. A szögesdrótos akadályok között általában jó tíz méter távolság van, egy határvadász terepjáró például kényelmesen elfér. A kerítés szerbiai oldalán áll két közel-keleti férfi, mindketten kendővel takarják az arcukat, egyikük valamit magyaráz a kerítés túloldalán álló három magyar határvadásznak.

Utóbbiak nincsenek zavarban, egyikük keresztbefont karral mosolyog a férfiakra, egy másik pedig csípőre tett kézzel mintha épp odavetne egy kérdést. Hogy mit, nem hallani, a videó alatt arab zene szól, hang nincs. Később egy harmadik közel-keleti férfit is lehet látni, létrával a kezében. A videó, amit a cikk elején leírtunk, egy afgcriminal313 nevű felhasználó TikTok-csatornájára lett feltöltve, 4.4 millióan látták.