Skip to content

 A benzin adója nő, de a Túró Rudié csökken

 A benzin adója nő, de a Túró Rudié csökken

A bolgár tranzitadó ellenére is jönni fog az orosz gáz; elkészültek a 2024-es adószabályok tervei; számolgat a kormány, milyen fejadagokra lenne szükség, ha valami nagy baj történne az országban. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Annak ellenére küldi tovább Magyarország felé is a gázt a Gazprom, hogy a bolgár kormány különadót vetett ki az orosz gáz transzferére. Ha bármi baj lenne mégis, most még jó drágán, de tudnánk pótolni a kieső mennyiséget. Viszont nagyjából három éven belül már ott fog tartani az európai csőrendszer, hogy az árak elszállása nélkül lehetne elköszönni az oroszoktól, ha lenne rá politikai akarat.

Az oroszokról való leválás nehezebb része az, ami az atomerőműben történne. A magyar kormány továbbra is állítja, hogy nem akarja lecserélni az orosz fűtőanyagot franciára a paksi atomerőműben, csakhogy eközben a francia Framatome-mal erre is kiterjedő egyetértési megállapodást írt alá. Úgyhogy vagy az oroszokat vagy a franciákat átverik – és lenne még egy amerikai opció is.https://hvg.hu/gazdasag/20231105_Es_akkor_orosz_gaz_atom_adozas_fejadag_arak_vasarlas_napelem_hadsereg



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.11.05. 09:22

    heti viktor gucsmoló = hvg
    Benzin adója =EU
    A turirudit meg szeretik Pankotai Lilike típusú szülők gyerekei

    „Tegnap nagyon elkeseredtem, de nem adom fel. Egy magánbölcsőde vezető szakemberével beszélgettem. Csak az emlékek kedvéért (hiszen itt ritkán írok 9-10 éven aluliakról), bölcsibe fél évestől 3 éves korig járnak gyerekek. Akik nyilvánvalóan cukik. Gondolom nektek is felvillan most néhány kép ebből a korszakból. Nekem is. Viszont a beszélgetés végére olyan szorítást éreztem, hogy nem is emlékszem hogyan köszöntünk el egymástól.
    „Jön reggel a gyerek (3) és látom, hogy mobil van a kezében, mert azt mondja az apuka, hogy enélkül nem tud az autóba beülni.”
    „Van egy gyerek (2,5), aki általában pizsamában érkezik. Az anyuka szerint inkább nem vitatkozik vele reggel, hogy át kell öltözni, mert akkor ordít.”
    „Jön reggel a gyerek (3) és ha hiszed, ha nem, mindennap más játékot kap előző nap délután, amit behoz a bölcsibe.”
    „Azt mondja az anyuka, hogy hétvégén nem eszik otthon szinte semmit a gyerek, amin csodálkozom, mert a bölcsiben 5 napig mindent megeszik amit elé teszünk.”
    „Azt mondja az anyuka, hogy ha nem nézhet a gyerek (2) esténként a youtube-on meséket, akkor olyan „ideges” lesz, hogy le kell fogni.”
    „8 gyerek van a csoportban, abból 7 nem tud semmivel játszani, nem köti le őket semmi, folyamatosan mozgásban kell lenniük. Jövőre a többség oviba megy.”
    „Azt meséli az anyuka, hogy konkrétan fél a gyerektől (3), nehogy hisztizzen, ezért inkább mindent megvesz neki amit kér és a mobil mindig ott van vésztartaléknak.”
    „A bölcsiben világos szabályok vannak, amit érdekes módon néhány nap után minden gyerek betart, sőt ha esetleg nem úgy történik aznap valami, akkor szólnak.”
    „Azt mondja az anyuka, hogy esténként sír, mert a gyerek (2,5) semmilyen érzelmet nem mutat felé (…). Ő az a gyerek, aki egész nap ölelget és azt mondogatja, hogy szeretlek. Mit mondjak erre? Ha van egy kis időm, beszélgetek az anyukával.”
    „Azt mondja ma az egyik gyerek (3), hogy apa megígérte, hogy egész hétvégén nézhetem a bogyóésbabócát, ha csöndben vagyok az autóban.”

  2. Névtelen
    2023.11.05. 09:25

    „elköszönni az oroszoktól, ha lenne rá politikai akarat.”
    majd átcímkézzük indiai, kínai, amerikai cseppfolyósnak
    Felzárkózunk Nyugathoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük