Szerdán ismét változtak a hazai üzemanyagárak

 

Várhatóan a kutak áraiban is megjelenik a fenti változás, melyet követően a következő átlagárakkal számolhatunk az ünnepnapon:

  • 95-ös benzin: 610 Ft/liter
  • gázolaj: 639 Ft/liter

A holtankoljak.hu nemzetközi elemzésében kiemelte: az előző héten nagyot csökkentek a nemzetközi olajárak: a Brent és a WTI árfolyama is folytatta értékvesztését. Az egyik legfontosabb gyengítő tényező a dollár erősödése lehet, az amerikai fizetőeszköz erősödése rendre az olaj árának csökkenését okozza.

Az Egyesült Államokból egyre jobban alakuló GDP-adatok érkeztek, így hosszabb távon is erős dollárral számolhatunk. Az izraeli háború kapcsán minden jel arra mutat, hogy kevés az esély a helyzet eszkalációjára, az USA és Európa is igyekszik meggátolni a Gázai övezet Izrael általi elfoglalását, a túsztárgyalások pedig sikeresen haladnak. Október 23. és 29. között a Brent hordónkénti ára nem változott jelentősen, 89 dolláron nyitott és zárt. A dollár erősödése a forinttal szemben pedig nem volt jelentős, alig 1%-ot gyengült a forint az elmúlt héten. A jelenlegi árfolyam 363,17 HUF/USD.

Mindezek alapján a holtankoljak.hu erre a hétre nem is számított drasztikus üzemanyagár-változásra.