Javíthatók a miskolci rabló lányok?

Az utcán akartak rabolni a miskolci lányok

A fiatalkorú nők el akarták venni egy férfi mobiltelefonját, egyikük ököllel többször fejen ütötte, közben a másik a hátizsákját próbálta lerántani.

Fotó. Új autók a Veres huszároknak

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú és egy felnőtt nő ellen rablás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt. A vádirat szerint a nők közül 2023. április közepén a késő délutáni órákban a két fiatalkorú nő Miskolcon sétált, amikor észrevették a velük szemben haladó férfit, aki a kezében tartotta a mobiltelefonját. Egyikük odalépett hozzá és felszólította, hogy adja át a telefont. A férfi ezt megtagadta, mire a támadója többször ököllel fejen ütötte, közben társa hátulról megkísérelte lerángatni a hátizsákját. A férfi védekezett, az őt ököllel ütlegelő nőt ellökte magától, mire mindkét támadó elhagyta a helyszínt – tudta meg a boon.hu.

Javítóba küldenék a lányokat

A vádlottak közül az egyik fiatalkorú és a felnőttkorú nő 2023. március végén a délutáni órákban Miskolcon egy élelmiszer áruházból szeszesitalokat és édességeket tulajdonítottak el, több mint 60 ezer forint értékben.

Az ügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottakkal szemben – akik egyike büntetett előéletű, míg a másik büntetlen – javítóintézeti nevelést indítványozott. A felnőttkorú büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés a vádhatóság indítványa.