Veres zsebében turkálnak. „Milyen személyiség az, aki eddig felvette a javadalmazását és nem Miskolc javára fordítja ezt az összeget”

Célkeresztben Veres Pál

Fotó. A képen két miskolci politikus van

A boon .hu megkérdezte Hegedűs Andreatól, hogy milyen forgatókönyvvel készül arra az esetre, ha egyes önkormányzati képviselőjelöltek nem őt támogatják, esetleg indítanak-e DK-s jelölteket azokban a körzetekben. A polgármesterjelölt azt válaszolta, hogy ez „korai lenne”. Mivel már a Velünk a Város frakciót delegáló pártok egy része bejelentette, hogy Veres Pált támogatja, azonban Hegedűs Andrea szerint Miskolcon ellenzéki jelölt csak egy van.

„A választók tudni fogják, hogy ki a valódi ellenzéki jelölt, mert el kell dönteni, hogy az a személy, aki egy egyetemi alapítvány kuratóriumában elfogad egy magas tiszteletdíjjal járó pozíciót, ami ráadásul élethosszig tart, az hova tartozhat” – vetette fel. (A kuratóriumi tagság maximum 12 évre szól és a javadalmazásra is addig jogosult a kurátor – a szerk.) Az önkormányzati portál rákérdezett, ha Veres Pál lemondana a kuratóriumi tagság juttatásáról, akkor a DK-nak lenne-e kifogása. Azt válaszolta: „milyen személyiség az, aki eddig felvette a javadalmazását és nem Miskolc javára fordítja ezt az összeget” – húzta alá. Azt is hozzátette: ők kérték Veres Pált, hogy jótékony célokra ajánlja fel azt.