Most vagy soha! Mai napon véget ér az alternatív népszavazás

 

A mai napon véget ér Magyarország első alternatív népszavazása. Az elmúlt napokban már közel 90 ezer ember mondott véleményt az oktatási rendszer hét legfontosabb kérdésében. Ma még személyesen is lehet szavazni a sátraknál, ezeknek a pontos nyitvatartása itt érhető el, de online éjfélig (23:59:59-ig) bárki leadhatja a voksát az applikáción, vagy a böngészőn keresztül!

Az Egységes Diákfront és az aHang arra buzdít mindenkit, hogy éljen a lehetőségével és mondjon véleményt a magyar oktatás helyzetéről. Szerintük csak úgy lehet valódi reformokat és változásokat elérni, hogy ha az emberek megmutatják, hogy az oktatás mindannyiunk, közös ügye.

“Aktivistáink és önkénteseink a mai napon is várják még a szavazókat. Elképesztő munkát végeztek az elmúlt héten, éjt nappallá téve dolgoztak, hogy biztosítsák a szavazást országszerte. Az utolsó napon, a véghajrában szeretnénk, ha minél többen leszavaznának! Arra kérünk mindenkit, aki már volt szavazni, hogy mozgósítsák a családtagjaikat, barátaikat, rokonaikat. Mutassuk meg, igenis bele akarunk szólni az oktatás sorsába!” – fejtette ki Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Ma éjfélkor tehát lezárnak a “virtuális urnák” is. Az aHang és az Egységes Diákfront kedden délután kettő órakor fogja ismertetni az eredményeket, a végleges részvételi adatokat, valamint azt, hogy hogyan fogják folytatni a küzdelmet! Bár az alternatív népszavazás befejeződik a mai napon, ez még csak a kezdete egy hosszú folyamatnak, nem fogják feladni a küzdelmet, ígérte a két szervezet, akik a holnapi sajtótájékoztatón részletesen beszélnek majd a tervekről.