Borkuti: nem vagyok  pártkatona

Azt is kifejtette, ő nem a DK „pártkatonájaként” került be a testületbe, hanem még a 2019-es önkormányzati választások előtt elfogadta azt az egyességet, hogy amennyiben megszerzi a mandátumot, a DK frakciócsoportjához csatlakozik. Az október 23-i események kapcsán pedig azt nyilatkozta a politikus a portálunknak, hogy számára senki nem tette egyértelművé, hogy a DK nevében bárhol is koszorúzzon.

„A városban egyébként számtalan esetben koszorúztam, a Velünk a Város frakció nevében, sokszor egyedül” – ismertette. Rámutatott, ha valaki szerette volna a DK-ból, hogy ő ott legyen a megemlékezésen, akkor szóltak volna neki. Nem is érti, hogy a DK miért nem jelent meg több helyen is a vármegyeszékhely emlékhelyein.

Fotó: Archív

Nem tartja jónak

A helyi politikus nem tartja szerencsésnek, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje ellen (akit még nem neveztek meg – a szerk.) két polgármesterjelölt is megméretteti magát.

„Most mind a két fél elkezdte a maga igazát ecsetelni” – mondta. Arról is beszélt, hogy a DK frakcióüléseken többször is kifogást emelt az ellen, hogy szerinte nem közleményekben és a sajtó útján kellene üzenni Veres Pálnak, helyette inkább párbeszédet kellene folytatniuk.

boon.hu infó