A minőségi oktatással kezdődik, nem pedig azzal, hogy a 18 éven aluliakat kitiltják a világhírű World Press kiállításról

Vasárnap délelőtt az Egységes Diákfront 7 aktivistája kivonult a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjéhez, hogy demonstratívan felhívják a figyelmet, a valódi gyermekvédelem a minőségi oktatással kezdődik, nem pedig azzal, hogy a 18 éven aluliakat kitiltják a világhírű World Press kiállításról.

A diákok felvonultak a lépcsőre, majd bekötött szemmel egy-egy táblát tartottak a kezük előtt. A táblák mindegyikén a 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás kérdései voltak olvashatók, ezzel megmutatva, hogy ha a kormány valóban szeretne foglalkozni a gyermekvédelemmel, akkor az oktatás hét legsúlyosabb problémájával kezdje.

7IGEN-es oktatási népszavazás holnap éjfélig (hétfő 23:59:59-ig) tart, addig lehet voksolni a hét kérdésben. Jelenleg már 75 ezernél is többen szavaztak, a szervezők pedig arra bíztatnak mindenkit, hogy aki még nem adta le a szavazatát, éljen a lehetőségével és mondjon véleményt a magyar oktatás helyzetéről. Az online szavazásról minden információ megtalálható a 7igen.hu oldalon, míg a személyes szavazás helyszínei itt érhetők el.

aHang által készített élő videó ITT érhető el