Borkuti egyik jelölt (Hegedűs Andrea és Veres Pál – a szerk.) irányába sem mutat elköteleződést

Borkuti László, DK-s helyi képviselő Hegedűs Andrea polgármesterjelölti bejelentésén sem vett részt, holott azon a város összes DK-s politikusa jelen volt, akik támogatásukról biztosították a politikust. A belső konfliktus szinte tapintható, hiszen

Borkuti László a DK október 23-ai koszorúzásán sem vett részt, miközben a városháza ünnepségén ott volt.

Kitérő válasz

Borkuti Lászlót, aki távolmaradását a DK-s rendezvénytől azzal magyarázta a boon.hu-nak, hogy családi okok miatt kevesebbet tud jelen lenni nyilvános programokon. Arra a kérdésünkre, hogy támogatja-e Hegedűs Andrea indulását pedig nem adott egyértelmű választ.

„A politikai egyeztetések végét várom, és akkor fogok állást foglalni” – hangsúlyozta. Egyelőre azt sem tudja, indul-e a következő ciklusban, ebből kifolyóan egyik jelölt (Hegedűs Andrea és Veres Pál – a szerk.) irányába sem mutat elköteleződést. „A DK-nak korábban bejelentettem, ha a politikai alkuk tárgya az én mandátumom, akkor hátrébb lépek, de egyelőre még nem tartunk itt” – ismertette. Arról is beszélt, hogy nem zárkózik el a további politikai szerepvállalástól, ha valaki meggyőzi arról, hogy melyik a „helyes irány”.