Miskolcon van olyan utca, ahová a kukásautó sem megy be. És a tűzoltó?

Egy Bábonyibércen élő osztotta meg aggodalmai a közösségimédiában, mert a MiReHu Nonprofit Kft. arról tájékoztatta a miskolci városrészen lakókat, hogy a vállalat hulladékszállító járművei nem tudják a Búzavirág utcába bekötő Pacsirta, Bruckner Győző, Feszty Árpád utcákat megközelíteni az utak állapota miatt. A lakóknak így a kereszteződésékebe kell kihordaniuk a hulladékok egy részét. Erről egyébként a szolgáltató tájékoztatta is az ottélőket.

Az egyik ottélő attól tart, hogyha a hulladékszállító járművek nem tudják megközelíteni az útszakaszt, akkor egy tűzoltóautó, hogyan lenne képes rá. Az egyik kommentelő azt írta, hogy „rettegnek” nehogy valami nagyobb baj történjen. Egy másik ottélő arról posztolt, hogy ugyan korábban javították az ominózus útszakaszt, de a problémák megoldatlanok maradtak.

Ideiglenes hulladéklerakókat jelöltek ki

A MiReHu Nonprofit Kft- azt írta a boon.hu-nak , hogy korábban a kialakult úthibákra való tekintettel a vállalat hulladékgyűjtést végző gépjárműve a Búzavirág utcába nem tudott behajtani, melyre való tekintettel három ideiglenes gyűjtőpont kijelölése vált szükségessé a bekötő utcákban. Arra is rákérdeztünk, hogy mióta áll fenn a probléma, azt írta a vállalt, hogy az út állapota folyamatosan romlott az elmúlt időszakban, majd az adott járaton dolgozó gépjárművezető október 5-én a napi kommunális hulladékgyűjtést követően jelezte, hogy gyűjtőjárművel nem tud biztonságosan végig haladni a nevezett útszakaszon egy nagyméretű kátyú miatt.

Rémes állapotban van az útszakasz

„A MiReHu Nonprofit Kft. ellenőre haladéktalanul bejárta a helyszínt és megállapításra került, hogy célgéppel, de még személygépjárművel is balesetveszélyes a közlekedés a területen. Ezt követően Társaságunk hivatalos levélben kereste meg a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t az úthibák javítására felkérve őket, majd a személy- és vagyonvédelem, illetve a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében ideiglenes gyűjtőpontok kerültek kijelölésre, melyről a MiReHu Nonprofit Kft. szórólapok útján tájékoztatta lakosságot, illetve Régiókoordinátorát is” – írták.

Arra is rámutattak, hogy a probléma megoldása érdekében, az úthibák kijavításáig a jövőben egy speciális gyűjtőjárművel kerül elvégzésre a kommunális hulladék begyűjtése, ugyanakkor a járatok átszervezéséhez időre volt szükségük. „Társaságunk a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. részére jelezte a fennálló úthibákat, kérve azok mihamarabbi javítását” – húzták alá. Azt is hangsúlyozták, hogy a szelektív, illetve zöldhulladék esetében a továbbiakban is a kijelölt ideiglenes gyűjtőpontokról történik majd az elszállítás.