Befenyítették a rendőröket a Fradisták Miskolcon

ÍGY MULATNAK A FRADI-SZURKOLÓK – SZÉTVERTÉK A SZÁLLÍTÁSUKRA KÜLDÖTT MVK-S BUSZOKAT

Már a stadion felé vezető út sem volt egyszerű, a kilencből hét autóbusz már az oda úton megsérült. „Három autóbuszon ablaküvegek törtek ki, a többi járművön pedig a belső térben keletkeztek sérülések, az üléseket, a belső burkolatokat rongálták meg ezek az emberek” – mondta Juhász János.

Mindez történt annak ellenére, hogy rendőri felvezetéssel szállították a szurkolókat, sőt az autóbuszokon is utaztak rendőrök, akik a menetet nem állították le, viszont a diósgyőri szurkolóktól és egyáltalában a miskolci lakosságtól teljesen elszeparálták a fradistákat, így engedték be őket a stadionba.

 

A villamosközlekedési igazgató elmondta azt is, az MVK munkatársai gőzerővel dolgoznak azon, hogy vissza tudják engedni a járműveket a forgalomba. „Egy autóbusz kivételével (ez látható fotóinkon is – a szerző) már az összeset helyreállították, köszönhetően annak, hogy az október 23-ai ünnep ellenére munkatársaim bejöttek dolgozni. Az átmeneti időszakban, a javítás alatt átszerveztük reggeli csúcsidőszakot, így több helyen szóló buszok közlekednek a csuklósok helyett  – tette hozzá a szakember, aki elmondta azt is:

a kár milliós nagyságrendű, amit a szerződés szerint az FTC-nek kell megtérítenie. Mint mondta: a kárösszeget mindenféleképpen be fogják hajtani rajtuk.

Juhász János hozzátette, a hazai szurkolókat nyolc villamossal és két autóbusszal szállították el a meccs helyszínéről. A drukkerek pedig fegyelmezetten vették igénybe az MVK járatait, azokon semmilyen kár nem keletkezett.

minap.hu