Skip to content

Ukránok szervezik a Foxpost-csalásokat Magyarországon

Ukránok szervezik a Foxpost-csalásokat Magyarországon

Csomagküldős csalással szerezte meg hatvan ember kártyaadatait egy 19 éves ukrán

A debreceni rendőrök fogták ez azt a 19 éves ukrán férfit, aki a gyanú szerint egy ismert csomagküldő cég nevében küldött embereknek SMS-eket egy olyan linkkel, amire ha a valaki rákattint, minden bankkártyaadata hozzáférhetővé válik.

police.hu beszámolója szerint a fiatalember épp egy debreceni ATM-nél vett fel több százezer forintot egyik áldozata bankszámlájáról augusztus 16-án, amikor a rendőrök elfogták. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság el is rendelt. Várhatóan információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanújával állítják bíróság elé.

A nyomozás szerint a sértettek száma elérte a hatvanat, de valószínűsíthető, hogy ez nem a végleges adat.

A hasonló csalások egyre gyakoribbak Magyarországon. Nemrég kiberbűnözéssel foglalkozó sorozatunkban arról írtunk, hogy Budapest belvárosában fogták el a „Foxpost-csalásokra” szakosodott bűnbanda pénzmosóját.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.10.25. 19:38

    haza kellene ezeket toloncolni, ott hősködjenek

  2. Névtelen
    2023.11.02. 09:23

    kik azok a helyi emberek, akiknek a regnáló polgármester az útjában áll. Elsősorban Mokrai Mihálynak a bosszúja látszik körvonalazódni, akinek alpolgármesteri álmát nem váltotta valóra Veres Pál.

    Mokrainak a Simon-Varga (MSZP) duóval is komoly vitái lehetnek, hiszen a „nagyfalat” Miskolc Holding Zrt.-ből részére csak a MIHŐ Kft. FEB elnöki pozíciója jutott.

    Veres másik nagy bűne, hogy Hegedűs Andrea álmát sem váltotta valóra. Nem árt megjegyezni, ebben az „álomnemvalóraváltás” és a „kiakudarcokfelelőse” ügyekben Hegedűs Andreának nem kis szerepe van, amit elegánsan el akar felejteni. Ugyanis Hegedűs Andrea, mielőtt a DK listáján az országgyűlésbe jutott, 2,5 évig lelkesen nyomogatta Veres Pált támogató igen gombokat a miskolci közgyűlésben.

    „…többségében mást mondtak és mást csináltak.”

    Veres Pállal készült interjúból az is kiderült, hogy az őt hátba támadók mást mondtak és mást csináltak.

    „- Nem tudom, mi volt a fejükben 2019-ben, de ha végignézzük az elmúlt néhány évet, azt kell hogy mondjam: többségében mást mondtak és mást csináltak. Van erre pontos kifejezés is, de kultúrember vagyok. Szerencsére azonban ez nem mindenkire igaz onnan.”

    Ezzel nem árult el nagy titkot a polgármester a baloldali többségű önkormányzat elmúlt négyéves működéséről, amelynek láthatjuk tragikus eredményét. A miskolci polgárok előtt is nyilvánvalóvá vált, a polgármester báb volt a baloldal kezében. Csak elképzelni lehet, hogyan szoríthatták számos alkalommal sarokba Veres Pált, csikarhattak ki olyan döntéseket, amelyek ellenkezhettek a városvezető elveivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük