Skip to content

A világ leggazdagabb magyarja: Sokan nem látják, mennyire gyengíti az országot a Mészáros-jelenség

A világ leggazdagabb magyarja: Sokan nem látják, mennyire gyengíti az országot a Mészáros-jelenség

Nem kizárt, hogy Magyarország kilép az EU-ból, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István gazdagodása gyengíti az országot, az ársapkák bevezetése hiba volt – véli Thomas Peterffy.

„Ha engem erről megkérdeznek, mindig azt mondom, az energia miatt Magyarország rá van kényszerítve az Oroszországgal való együttműködésre. Viszont ezt egyre nehezebb elhitetni az emberekkel, mert Európában mindenütt másutt lazították vagy megszüntették az orosz függőséget. A magyar kormány mintha arra játszana, hogy semleges lesz Kelet és Nyugat között, de nem tudom, ez mennyire reális elképzelés. Magyarország helyében én maradnék NATO-tag, még akkor is, ha esetleg kilépne az ország az EU-ból” – mondta Válasz Online-nak adott interjúban Thomas Peterffy, azaz Péterffy Tamás, aki 24 milliárd dollárra becsült vagyonával az amerikai Forbes magazin listáján a globális mezőnyben az 58. leggazdagabb ember, így a leggazdagabb magyar.

Péterffy szerint

Magyarország uniós kilépésére akkor kerülhet sort, ha Magyarország nettó befizetővé válik, Nyugat-Európa pedig baloldali irányt vesz.

Arra a kérdésre, hogy önerőből sikeres üzletemberként mit szól ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc vagy a miniszterelnök veje látványosan gazdagodik, állami és uniós források segítségével szereznek meg cégeket, ingatlanokat, egész iparágakat az alábbit válaszolta:

„Ez hatalmas probléma.

Magyarországon talán sokan nem is látják, mennyire gyengíti ez a folyamat az országot. A szabadpiac és a verseny erősíti a gazdaságot, növeli az emberek jólétét; minden ezzel ellentétes folyamat káros.

A magyarországi üzleti környezetet így látja: „A kormányzat a magas infláció és energiaárak miatt ársapkákat, korlátozásokat vezetett be, amit jelentős hibának tartok. Ha valamit hatósági eszközökkel tartunk alacsony áron, abból az emberek egyre többet vásárolnak, azaz az ársapkák az államnak egyre többe kerülnek. A kormányzat alighanem valami olyasmit szeretne az energiával, mint a kommunizmus idején, amikor olcsó volt a kenyér –

látszólag, mert mesterségesen tartották alacsonyan az árát, aminek következtében az emberek kenyérrel hizlalták a disznóikat.”



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.10.24. 18:54

    A Magyar Posta után legnagyobb munkáltató Mészáros1 és Mészáros2

    Fizetnek rendesen mind a 100 cégükben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük