Skip to content

A legtöbb magyar futóverseny az utolsókat rúgja

A legtöbb magyar futóverseny az utolsókat rúgja

Kevés a résztvevő, a költségek viszont emelkedtek.

Fotó. Miskolci Maraton klub

A szabadtéri sportesemények többsége még mindig nem heverte ki a járványt, a sportolók elég nagy hányada nem tért vissza ezekre a versenyekre. Miközben pedig a szervezők bevétele az alacsonyabb létszám miatt csökkent, költségeik drasztikusan emelkedtek, így egyre többen kénytelenek lehúzni a rolót. Egy-két éven belül a rendezvények negyede-ötöde eltűnhet.

Kocsis Árpád, a számos fővárosi és vidéki eseményt, egyebek mellett a Vivicittát és a Budapest Maratont is szervező BSI Sport Kft. ügyvezető tulajdonosa úgy fogalmazott G7.hu-nak: bár 2023-ban látványos volt a növekedés, a versenyeik többségén így is csak a 2019-es szint nagyjából 70 százalékát sikerült elérni. Máshol is ezek a tapasztalatok.

Keczán Pál, akinek a cége négy vidéki verseny szervezése mellett 40 országba szállít és gyárt befutóérmeket, azt mondta, hogy a szervezők hazai és nemzetközi szinten is 10-30 százalékkal kevesebbet rendelnek, az ilyen, versenyzőknek szánt ajándékokból.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2023.10.24. 12:24

    Nincs is szükség erre a hülyeségre, aki akar, az fut, nem kell hozzá feltűnősködni

    3
    1
    • Névtelen
      2023.10.25. 20:15

      Futóként egyetértek.

    • Névtelen
      2023.10.25. 20:59

      Talán elkerülte a figyelmedet a futóVERSENY elnevezés…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük