Skip to content

700 milliót kerestek kristállyal

700 milliót kerestek kristállyal, akciófilmbe illő jelenetekben fogta el őket a rendőrség – videó

Több, kábítószerrel, új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandát számolt fel a rendőrség.

A napokban a Pest vármegyei rendőrségi felderítők több rajtaütést vezényeltek le: hét helyszínen, kilenc drogterjesztőt fogtak el és közel 700 milliós forintnyi vagyont zároltak – közölte a police.hu. A Budapesten elfogott kilenc emberből hetet őrizetbe vettek, azóta a bíróság hatukat letartóztatta, hetedik társuk bűnügyi felügyeletét rendelte el. Két ember szabadlábon védekezik.A csapat tagjai külföldről beszerzett, „kristály” néven ismert új pszichoaktív anyagot adtak tovább itthon, főként a fővárosban és Pest vármegyében. A kezük alatt havonta több tízkilónyi – hatóanyag tartalma szerint kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő – szer cserélt gazdát, majd jutott el a fogyasztókhoz.

A mostani rajtaütés alkalmával a rendőrök 10 kilót is meghaladó új pszichoaktív anyagot foglaltak le, az egyik tetemes adagot éppen akkor vitte házhoz egy csomagküldő futárja, amikor a címzett azt már csak bilincsben és rendőrök gyűrűjében vehette át.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala saját eljárásukban intézkedett a bűnös úton szerzett és luxuskörülményeket biztosító vagyon lefoglalásáról és zár alá vételéről. A végső összegzés szerint a lefoglalt nagyértékű autók, ékszerek, műszaki cikkek, méregdrága ruhaneműk, aranyrudak közel 110 milliós értékéhez adódott a 120 milliónyi pénz, valamint a zár alá vett életbiztosítások, bankszámlák, üzletrészek, ingatlanok 350 millió forint értékben. Így jött ki a közel 700 milliós vagyon, amit zároltak.

De vidéken is voltak elfogások. Október 16-án Gyöngyösön elfogták egy nógrádi bűnbanda vezérét és annak édesanyját, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az elfogásuk során a gyöngyösi férfi autójában 542 gramm, a házában végzett kutatás során 202 gramm kábítószergyanús anyagot, valamint vagyonvisszaszerzési tevékenység keretében értékes bútorokat, járműveket és pénzt foglaltak le a nyomozók.

A 25 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022 évtől rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve, szerepeket felosztva hozott létre egy bűnszövetséget, melynek tagja volt az édesanyja is. A szervezet a feladatok leosztásának megfelelően új pszichoaktív anyag beszerzésével és értékesítésével foglalkozott, és további viszonteladókat is látott el „anyaggal” Nógrád vármegyében.

Október 17-én kutatást tartottak négy tarnazsadányi lakos otthonában is, mivel információ merült fel, hogy az elmúlt fél évben új pszichoaktív anyagot árusítanak a faluban és a környező településeken. A rendőrök egy 67 éves nőt, egy 27 éves és egy 25 éves férfit őrizetbe vettek, majd gyanúsítottként kihallgatták. Negyedik társuk, egy 24 éves férfi kihallgatása folyamatban van. A bűnügyi szakemberek kábítószergyanús fehér port, 114 darab alufóliapakettet, több mint másfél millió forintot, illetve autót, motort, elektromos rollert, továbbá gáz-riasztó pisztolyokat is lefoglaltak az elkövetőktől.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük