Skip to content

Schmidt Mária és Ungár Péter cégétől megvett telken épül a mormon templom

Schmidt Mária és Ungár Péter cégétől megvett telken épül a mormon templom

 

A BIF Nyrt.-től vásárolták meg azt a telket, ahol a 18 ezer négyzetméteres mormon templom épülhet.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-től (BIF) vásárolta meg az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, közismertebb nevén a mormon közösség azt az óbudai telket, ahol az első magyarországi templomukat építhetik – írta meg a Magyar Hang a földhivatali dokumentumok alapján. A BIF fő részvényese a Pió-21 Kft., amely Schmidt Mária és két gyereke, Ungár Anna, illetve Ungár Péter tulajdonában áll.

A cég a portálnak azt írta, hogy az ingatlan-nyilvántartás valóban megfelelő adatokat tartalmaz, minden más viszont az ügylettel kapcsolatban üzleti titok.

A templom építésének tervét már négy éve bejelentették, azonban amint azt elsőként a hvg.hu megírta, mostanra jutottak el odáig, hogy megtalálják a templomnak helyet adó telket. Az egyház vezetői szeptember végén találkoztak Novák Katalin köztársasági elnökkel az amerikai Salt Lake Cityben, hogy tárgyaljanak a Magyarországon épülő templomról.

A mormonok számára a legszentebb hely a templom, ilyen eddig Magyarországon nem volt. Az istentiszteleteiket gyülekezeti házakban is tarthatják, ezekből Budapesten és vidéken egyaránt több is van már most.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.10.19. 10:28

    A Jézus kislányáldozó országnak ki a megváltója, akinek a véréből emberré nemesedik a világ: Talán Német a Hit gyülekezetétől a spiritiszta Müllerrel? A Rákóczi térnek milyen Jézusa van?

  2. Névtelen
    2023.10.19. 12:40

    A mormonok Miskolcon kitől vették meg a telket és mikor?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük