Skip to content

Költségvetési csalással vádolják a a Magyar Teniszszövetséget ellenőrző testület elnökét

Költségvetési csalással vádolják a a Magyar Teniszszövetséget ellenőrző testület elnökét

Blikk: költségvetési csalással vádolják Homonnay Géza üzletembert

Homonnay jelenleg a Magyar Teniszszövetséget ellenőrző testület elnöke, korábban segítette Babos Tímea (képünkön)Ö Gálfi Dalma és Piros Zsombor pályafutását is.

Költségvetési csalással vádolják Homonnay Gézát – értesült a Blikk.

A lap beszámolója szerint az üzletember tíz társával ült a vádlottak padján a Budai Központi Kerületi Bíróságon, az előkészítő tárgyaláson. Az ügyész vádbeszédében az első rendű vádlottat, P. E.-t jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolta meg. A vád szerint ebben Homonnay Géza is segítette, ezért őt az ügyész bűnsegédként nevezte meg.

Blikk úgy tudja, az ügy 11 vádlottja még 2011-ben és 2012-ben kiírt, hátrányos helyzetű térségekben munkahelyteremtést segítő pályázatokon vett részt, és a hatóságok szerint szerint olyan számlákat is kiállítottak, amelyek mögött nem volt valós teljesítmény.

Az előkészítő tárgyaláson az ügyész indítványozta, hogy P. E. négy év letöltendő börtönbüntetést kapjon, ha elismeri bűnösségét, míg Homonnay Gézának egy év kilenc hónap börtönt helyezett kilátásba, három évre felfüggesztve, ám ezt egyikük sem fogadta el. Egyébként a 11 vádlott közül csak egy ismerte be, hogy bűncselekményt követett el.

A lap szerint nem meglepő, hogy Homonnay visszautasította az ügyész ajánlatát, mert az a felfüggesztett börtönbüntetés mellett azt is tartalmazta, hogy évekig nem tölthet be vezető tisztet gazdasági társaságoknál, márpedig Homonnay cégcsoportja – amelyben tulajdonos és vezető is – sokmilliárdos forgalmat bonyolít le.

Homonnay Géza sokáig a Magyar Teniszszövetség elnökségi tagja volt, ám váratlanul lemondott. Nemrég viszont – már Lázár János elnöksége idején – visszatért az ellenőrző testület elnökeként. A budai Park Teniszklub tulajdonosaként ismertté váló üzletember saját pénzéből is támogatja a sportág utánpótlását, többek között segítette Babos Tímea, Gálfi Dalma és Piros Zsombor pályafutását is



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük