Tapolca. A kivitelező feladata a karbantartás 

A kivitelező feladata a karbantartás

Az üggyel kapcsolatban a boon.hu megkereste a városháza sajtóosztályát, hogy milyen gyakran ellenőrzik a park állapotát. Azt írták, hogy a miskolctapolcai őspark fejlesztéssel érintett területének gondozása egyelőre a kivitelező feladata.

„A kiültetett mintegy 30 ezer növényt a projekt kivitelezőjének kell rendben tartania egy évig. Az önkormányzat minden pénteken ellenőrzi az őspark zöldfelületeit, ezekről a bejárásokról jegyzőkönyv készül, ezt követően jelzi a kivitelező felé az elvégzendő feladatokat” – írták.

Arra is rákérdeztek, hogy a levágott faágak elszállítását milyen ütemben végzik. Azt válaszolták, hogy az önkormányzat azonnali elszállítást kért a kivitelezőtől.

„Ha nem végzi el a kijelölt feladatot a megadott határidőre, akkor az önkormányzat érvényesti a garanciális jogait” – húzták alá.

Gaz…
Fotó: olvasó

A kivitelezést követően milyen garanciális munkálatokra volt szükség? Azt válaszolták, hogy négy esetben végeztek garanciális munkálatokat az ősparkban.

„A Barabits sétány bejáratánál található – gépkocsiforgalom behajtást gátló – oszlopok rögzítését végezték el. Az organikus parkban elhelyezett asztalok stabilizálása, rögzítése és a szigeten a hídfő melletti törött burkolati elemeket kicserélték, valamint az egyik pavilon bejárata előtti burkolatsáv lejtésirányát javították, mert a küszöb alatt befolyt a víz” – írták. boon.hu