Salkaházi támogatás. Mert megtehetjük

Veres Pál hangsúlyozta, idén megtehetik a támogatás kifizetését. A miskolci Fidesz-KDNP frakciók szerint az elmaradt juttatásokat is ki kellene fizetnie a városnak.

Fotó: A miskolci aktív nyuggerek szívesen kirándulnak

A baloldali városvezetés által korábban elvett Salkaházi Sára támogatást, idén kifizetik a miskolci nyugdíjasoknak. A témában Veres Pál, Miskolc polgármestere tartott sajtótájékoztatót kedden este a Városházán, aki megköszönte a nyugdíjasok eddigi türelmét. „A rezsidíjak megemelkedése, az infláció és az önkormányzatokat érintő elvonások miatt nem volt lehetőségünk adni” – mondta. Hozzátette: most, hogy megtehetik kifizetik a juttatást.

Tavaly előtt 12 ezer forintot fizettünk Salkaházi támogatás jogcímen a nyugdíjasoknak, idén pedig 14 ezer forintot fogunk folyósítani azoknak, akik jogosultak a támogatásra

– ismetette. Rámutatott: november 1-e és december 15-e között fog érkezni azoknak, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 285 ezer forintot. „Nagyjából harmincezer jogosultra számítunk, így ez hosszabb előkészületet igényel majd” – hangsúlyozta. A polgármester azt is elmondta, hogy különböző ajándékokkal kedveskednek: a programban résztvevőknek egy kérdőívvel fordulnak a nyugdíjasokhoz, akik között különböző jegyeket fognak kisorsolni a Miskolci Nemzeti Színházba, a Herman Ottó Múzeumba, a Miskolci Állatkertbe, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeire és a Csodamalom Bábszínházba. Arra is kitért, hogy tovább folytatódnak a közösségi programok is.