Skip to content

Amerikai katonai felszerelés érkezett Izraelbe

Amerikai katonai felszerelés érkezett Izraelbe

A helyi hatóságok jelentése szerint megérkezett az első amerikai katonai felszerelést szállító repülőgép a dél-izraeli Nevatim légibázisra.

Fotó. Archív. Vietnam. Amerikai pilóta fogságban

„A hadseregeink közötti együttműködés kulcsfontosságú része a regionális biztonság és stabilitás biztosításának háború idején” – áll az Izraeli Védelmi Erők közösségi médiában megosztott közleményében.

A USS Gerald R Ford csapásmérő csoport is megérkezett a Földközi-tenger keleti részére.

Mindkét oldalon kiéleződtek a harcok, kétezer felett a halálos áldozatok száma - az izraeli-palesztin háború ötödik napja percről percre
percről percre

Mindkét oldalon kiéleződtek a harcok, kétezer felett a halálos áldozatok száma – az izraeli-palesztin háború ötödik napja percről percre

A halálos áldozatok Izraelben 1200 fölött vannak, Gázában pedig több mint 900 halottat számoltak. Az izraeli védelmi miniszter minden korlátozást feloldott csapatai számára, és hozzátette, Gázában már semmi nem lesz ugyanolyan, mint eddig. Joe Biden amerikai elnök ismét támogatásáról biztosította Izraelt, amerikai katonai felszerelés érkezett az országba. A Gázai övezet energiatartalékai és egészségügyi rendszere is veszélyben van.

Most érkezett

260 000 palesztin hagyta el otthonát

 

Az ENSZ adatai szerint több mint 260 000 palesztin kényszerült lakóhelye elhagyására a Gáza övezetben az IDF támadásai miatt.

„Gázában több mint 263 934 embernek kellett elhagynia otthonát” – áll az ENSZ humanitárius ügynökségének, az OCHA-nak a jelentésében, amely emellett arra figyelmeztet, ez a szám a jövőben csak emelkedni fog.

 

© Yahel Gazit / Middle East Images / Middle East Images via AFP


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.10.11. 17:10

    Nocsak, gyerekeket fejeznek le és akkor nyafogni kezdenek?
    Halottakon táncolni humanitárius dolog?
    Csak nem rábasztak a sompolygásra? Majd ezek a befogadottak befogadják őket. Amilyen Európa-ellenesek az „európai” vezetők.
    https://www.origo.hu/nagyvilag/20231009-izraeliek-halalat-unneplik-a-nyugati-nagyvarosok-utcain.htm

    • Névtelen
      2023.10.12. 16:01

      Ajjaj, nagy a baj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük