Kitelepül a DK

Országjárásba kezd és utcai kitelepülés-sorozatot indít a DK

 A Demokratikus Koalíció (DK) politikusai ősszel országjárásba kezdenek, ezzel párhuzamosan a párt egy kitelepülés-sorozatot is indít – erről beszélt egy budapesti háttérbeszélgetésen dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető  alelnöke. Várhatóan december közepéig tart Dobrev Klárának, a DK árnyék-miniszterelnökének programajánlat-bemutató országjárása.  Októberben Miskolc is  helyszíne lesz ennek  a programsorozatnak.

Az első, budapesti rendezvényen  Dobrev Klára általánosságban beszél majd az ország problémáiról, a későbbi állomásokon a szakpolitikai témákat veszik végig – tette hozzá. Az ügyvezető alelnök azt is bejelentette, hogy a DK eddigi történelmében páratlan méretű, mind a 106 választókörzetet érintő utcai kitelepülés-sorozatba kezdenek október 2. és november 19. között. Ennek során a DK által készített kiadvány segítségével azt fogják bemutatni, hogy verte át Orbán Viktor Magyarországot az elmúlt jó néhány évben  – fogalmazott a politikus. Molnár Csaba a háttérbeszélgetésen bemutatta az egymillió példányban kinyomtatott füzetet, aminek tartalmát úgy írta le, hogy abban kiválasztottak 15 nagy hazugságot, amit mond nekünk a kormány, majd adatokkal és grafikonokkal szemléltetjük, hogy mi az igazság.

A DK kitelepüléseken dolgozó mintegy húszezer aktivistája arra kéri majd az érdeklődőket, hogy ne csak elolvassák, de másoknak is meséljék el a füzetben leírtakat – közölte az EP-képviselő.

 A kitelepülés-sorozattal párhuzamosan a párt politikusai is országjárásra indulnak. Arra is kitért, hogy a Demokratikus Koalíció október 10. és október 12. között Vas, valamint Zala megyében tart majd kihelyezett frakcióülést.

 Molnár Csaba hangsúlyozta, hogy tavaly óta a DK politikája világosan és egyértelműen vidékfókuszú, mert választást nyerni Magyarországon ott kell. Tavaly a parlamenti választáson a Fidesznek úgy lett kétharmada az országban, hogy az egyesült ellenzéknek kétharmada lett Budapesten – hívta fel a figyelmet.

Azt is elmondta, kommunikálnak más pártokkal, mert bár a Demokratikus Koalíció az EP-választáson önállóan akar indulni, az önkormányzati választáson azonban más pártokkal közösen kívánnak részt venni.