Skip to content

Apa, kezdődik. Indonéz és fülöp-szigeteki buszsofőröket toboroznak a BKK járataira

Apa, kezdődik. Indonéz és fülöp-szigeteki buszsofőröket toboroznak a BKK járataira

Korábban írtuk.
Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.6 Comments

 1. Névtelen

  2023.09.28. 12:26

  Jók lesznek, már csak ez hiányzik . . .

  • Névtelen

   2023.09.28. 21:02

   Nyugi van ! Majd tanárkodik a PDSZ volt elnöke. Mindenki jól jár.

 2. Névtelen

  2023.09.28. 14:50

  Isten ments, nem lenne könnyű kerülgetni őket, ha a rossz oldalon közlekednek Miskolcon is.

  • Névtelen

   2023.09.28. 15:15

   kedvenc szabadidős tevékenységük a mai hírek szerint a csoportos nemi erőszak

 3. Névtelen

  2023.09.29. 07:40

  Szerintem ezek az emberek egy magasabb kulturális, morális nívót hozhatnak Miskolcra, mint ami itt terjeng. Elég, ha a kommentmezőre nézek.

 4. Névtelen

  2023.09.29. 07:49

  az orbán pereputty őshazájából

Novembertől indonéz és fülöp-szigeteki buszsofőröket is alkalmazhat a Budapesti Közlekedési Központ az ArrivaBus által üzemeltetett járatain – írja a Népszava a vállalat igazgatósági ülésére hivatkozva. A sofőrök képzése már zajlik, a cég angolul beszélő diszpécsereket is toboroz.

A sofőrök munkáltatója nem a BKK, és nem is a busztársaság, hanem egy munkaerő-kölcsönző cég, ami magyarországi foglalkoztatáshoz toboroz járművezetőket. Állítólag a lakhatásukról, étkeztetésükről is a közvetítő cég gondoskodik.

A júniusban elfogadott A vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról című törvény értelmében a vendégmunkások minősített munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül, munkavállalási engedély nélkül is dolgozhatnak Magyarországon. Arról is a kormány dönt, hogy melyek a minősített munkaerő-kölcsönzők. A törvény hosszú távra is egyszerűsíti a harmadik országbeli vendégmunkások érkezését.

A budapesti buszok egyharmadát, körülbelül 450 járművet üzemeltető, német államvasút érdekeltségébe tartozó ArrivaBus tavaly két fővárosi tendert is nyert, ennek eredményeként 10+2 évig üzemeltethet közforgalmú autóbuszvonalakat Budapesten. A szerződés értelmében a szolgáltatás ellátásához szükséges járművek mellett a cég biztosítja a személyzetet is – csakhogy a sofőrhiány a Volánbusz és a BKK mellett őket is érinti.

Nemes Gábor, a BKK igazgatóságának tagja megerősítette a lap értesülését. Elmondása szerint felmerült a kérdés, hogy a sofőrök itt szereznek-e jogosítványt, vagy a meglévő járművezetői engedélyüket honosítják; és hogyan tudnak majd kommunikálni a forgalomirányítókkal és az utasokkal, különösen az első ajtós felszállásnál, amikor az utazási jogosultságokat is ellenőrizni kell, és a sofőrtől is lehet jegyet venni. Az egykori szakszervezeti vezető szerint a kérdést az érdekképviseletekkel is egyeztetni kell.

Indiából már nem csak az egyes szállítócégek toboroznak sofőröket, az indiai kormány is beszállt: a Karnataka állambeli migrációs központ például vízumot, repülőjegyet, féléves továbbképzést és ösztöndíjat is biztosít a Magyarországra igazoló teherautósofőröknek.

(via Népszava)               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.4 Comments

 1. Névtelen
  2023.10.05. 10:15

  Ha már a magyarok lusták dolgozni kell valaki aki vezeti helyettük a buszt.

  • Névtelen
   2023.10.05. 11:07

   Lusták a magyarok?Ez már a hivatalos Fidesz álláspont? Óriásplakátra vele…

  • Névtelen
   2023.10.06. 16:31

   Ha már olyan hülye vagy, hogy jogosítványt se tudtál szerezni, akkor legalább ne pofázz! .-P

 2. Névtelen
  2023.10.05. 14:56

  Mi a probléma? A hejőcsabai cementgyár országból kilopott részvényeit, valami Off Shore család őrzi a Fülöp-Szigeteken, valami maláj család megbízásából.Mivel a kártérítésre még vagy 20 évet várni kell, a család előleg gyanánt küld egy néhány sofőr gyereket a Miskolc város vagyonát kezelő céghez. Így kerek a kapitalizmus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük