Egy Opel Ampera akkucelláját csak én (meg pár ember) tudja 100%-ra tölteni. A nap
Miért ment el a rengeteg akkumulátor gyártó- ,-használó, -újrafeldolgozó szakemberek
körébe, akik veszélyes hulladék gumikerekű , veszélyes hulladék akkumulátoros járgányokkal érkeztek és ezeken a járgányokon a festéktől a fékbetétekig minden
veszélyes hulladék volt? Miért nem értette meg, hogy “kormányváltásig nem szülök”
és hogy az “elsőzsolcaiak” egy háztartási hűtőgép, egy hőszivattyú bontó üzemet sem engednének meg? Még a Max Planck Kvantumoptikai Intézet üzemét sem engednék be a hidrológiai B-re. Kiszámíthatatlanok az üzem körül kószáló Krausz-ok. Intézeti tűz esetén egy “bartha gyuris” határozottság kell. Ja, és ne feledjük! Az akkuktól gerincsérvet lehet kapni !!! A Buherált felrobbantásokról nem is beszélve.“az elektromos autók akkumulátora nem egyetlen cella, mint egy mobiltelefonban.

Minden autóba be van építve egy papíron, számológéppel kiszámolható akku kapacitás, ez a bruttó (beépített) kapacitás. Egy Opel Amperában pl. 288 db cella van, amelyek összesített kapacitása 16.0-17.1 kWh, attól függően, melyik verziójú/évjáratú az autó. Ellenben a nettó (kiautózható) kapacitás csak 10.2-11.2 kWh, azaz 5.8-5.9 kWh „eltűnt”. Nos, az ott van, csak a BMS nem engedi használni biztonsági és élettartam megfontolásokból. Egy Opel Ampera akkucelláját csak én (meg pár ember) tudja 100%-ra tölteni – úgy, hogy kiszedem az autóból és feltöltöm teljesen. A BMS csak 86%-ig engedi feltölteni, a maradék 14% biztonsági sáv. Ugyanilyen, csak szélesebb, 22%-os sáv van a kisütésnél, a 0% körül, így jön ki a matek:
100% – 14% – 22% = 64%, ahogy a 10.2 kWh is 64%-a a 16.0 kWh-nak. Az Opel Ampera
kiugróan magas védelmi sávokkal dolgozik, de a többi autó sem engedi az elvben 4.2V-os feszültségig a cellákat; általában 4.05 – 4.10V-nál megállnak. (Vagy a 4.2V-osnak hitt cella valójában 4.35V-os LiPoHV cella, azért engedi 4.2V-ig.) A fentiekből következően lehetetlen 100%-ra tölteni az akkut”