Skip to content

Szigorúan titkos nyílt levél az ostobaságokat állító Orbán Viktornak

Szigorúan titkos nyílt levél az ostobaságokat állító Orbán Viktornak

Talán a természettudományos és műszaki ismeretek Orbán videójában is nyilvánvaló hiánya vezetett oda, hogy öles léptekkel haladunk a környezetvédelmi intézményrendszer megsemmisítése felé? Íme Balogh Péter geográfus “szupertitkosnyíltlevele”. Abszurd, hogy szakmai döntések helyett a politika határozza meg, hogy a környezetromboló cégek mentesüljenek-e a környezet pusztításáért járó szankciók alól.

Tisztelt Miniszterelnök úr!
Önt becsapták.
Minthogy azon értékrend híve vagyok, amire hivatkozva a jelenlegi Kormánypárt bizalmat kapott az Országgyűlésben részt venni, úgy kötelességem segítségére sietni Miniszterelnök úrnak, s írni azokról az aktuális ismeretekről, amiket eddig nem juttattak el Önhöz, pedig döntően múlik ezen az Ország élete.

A minap egy groteszk egyperces jutott nyilvánosságra videó formájában.

Miniszterelnök úr, Önt becsapták! A videó szövege hibás tudások alapján született; ez így erősen gyengíti a Párt és a Kormány támogatottságát; az alábbiakban küldöm a javított változatot!

Ne nevettessék ki magukat…
Szeretném, ha tudnák, hogy Magyarországról több víz folyik ki, mint amennyi bejön. Ez azt jelenti, hogy rossz a vízgazdálkodási rendszerünk, hiszen az éghajlatunk igényelné a vizeknek a táji vízkörforgásban való megtartását.
Jó lenne, ha ezt fel tudnánk fogni, jó lenne, ha erre lenne akarat, mert szükség lenne rá.
Ezt a vízmennyiséget a magyar csatornarendszeren keresztül ugyan nem lehet bárhová elvinni, és pláne nem bármikor, mert nem bárhol és bármikor van a többlet, hanem télen van, és az egy nagy folyónkban, meg időnként a másodikban is. Egyébként nincs. Különösen nincs Debrecen környékén. És, ha a komáromi iparfejlesztésekhez a Gerecse karsztvizét kell elvinni, akkor ott sincs elég (szakértelem).

Magyarország ma jelentős vízhiányban szenved, az Ország túlnyomó részén jelentősen több a potenciális párolgás, mint a csapadék, miközben az időszakos és relatív többletvizeket nagy erőkkel elvezetik. Mérésekből számított modellek szerint évente 2-5 cm-rel csökken a talajvíz szintje, ami az Alföldre vetítve évente 1-2 köbkilométer víz elvesztését jelenti. Ennyivel csökken évente a készlet! (Ráadásul az életfolyamatok nem lineárisak…)
Ez nagyon bonyolult ökológiai kérdés, mert pl. a Duna hiába hoz sok vizet 5 másodpercenként, ha a vízgazdálkodási rendszerünk és az ipari-mezőgazdasági tájhasználatunk olyan, hogy végül is 5 másodpercenként 6 másodpercnyi víz folyik ki.
Az igény pedig nő, különösen a tervezett gazdaságfejlesztési koncepció szerint, pedig az eddigi igénytelenségek sincsenek kielégítve.
Ne nevettessék ki magukat!

Azt akarom tehát mondani Önnek, hogy se a környezeti, se a vízgazdálkodási, és különösen a magyar népesség fenntartható megélhetésének szempontjai nem támasztják alá azt az álláspontot, miszerint Európa legmodernebbnek bemutatott technológiáit kellene itthon meghonosítani.
Az egység, a jövő és az érték jegyében kérem, javítsák a szöveget.

Megjegyzem, az elmúlt év folyamán nagyon sok munkánk van benne, hogy a 𝘧𝘦𝘯𝘵𝘪 hibás tudásokat segítsük átprogramozni, de ezek szerint a bejuttatni próbált anyagaink nem jutottak el a megfelelő helyekre s fejekbe, ahogy a víz ma nem jut el a tájba, a megfelelő helyekre s keretbe’.
Minthogy a többlet vízmennyiséget, a magyar csatornarendszeren keresztül – némi változtatások (beruházások..) után – bizony be lehetne úgy juttatni a táj eredendő működésébe, hogy a vízproblémák legalábbis ne súlyosbodjanak – és hogy ne nevettessük ki magunkat.

Tisztelettel,
Balogh Péter geográfus



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2023.10.03. 06:22

    Tanulatlan népírtó barom ez a csúti patkány

  2. hozzászóló
    2023.10.03. 12:24

    Miért kell nekünk mindenben elsőként hajszolni a legtöbb melóhelyet a legnagyobb nemzeti összterméket, a legmodernebb technikát. Mindenben csak mi meg mi. Mi ez az önző habzsolás, hogy csak mi is mi? Nem önzőség ez egy kicsit? Mindeközben a déli határon jönnek a migránsok meg vendégmunkások. Csodálkozunk? Ha idehozunk minden céget, minden technikát na ná, hogy idejönnek jönnek meló után. Ha végre rájönnénk, hogy Afrikába is kéne munkahelyet vinni ahonnan azért indulnak meg mert nincs munka tehát ha rájönnék, hogy odavigyük a munkát ahol a legnagyobb szükség van rá ahonnan eljönnek ez pedig Afrika tehát ha odavinnénk munkát hangsúlyozom még egyszer nekik helyben akkor nem jönnének el onnan és nem ostromolnának a Szerb-Magyar határt. Mikor jönnek már rá erre a „mély tiszteletű nagyságos elvtárs urak”? Akkor amikor a vendégmunkásnak álcázott migránsok teljesen a „fejünkre nőnek” és ránk telepednek végleg? Akkor „biza” már késő lesz mert ha egyszer ők elindulnak Afrikából főleg ezen belül is a szaharai – száhel övezetből akkor többet nem mennek már vissza addig kéne oda melóhelyet vinni amíg nem indulnak meg milliónyian Afrikából. Ki segítsen nekik? ENSZ, Unicef sokat tud tenni. Mondják majd de száraz afrikai térség. Na igen ám, csak hogy viszont ha csővezetékeken szállítunk földgázt ugyanúgy Afrikába a tengerparti és óceánparti térségéből sólepárlással sótalanítással tiszta ivóvizet lehetne nyerni amivel csővezetékeken a száraz afrikai térségbe szállítva vizet lenne ivóvíz sőt öntözéses vízgazdálkodással termőföld ahol termelni lehetne zöldséget, gyümölcsöt. Óceán és tengervíz végtelen szinte azt igenis sótalanítással a száraz afrikai térségbe lehet szállítani kiépített csővezetéken és ha még erdősítenének is ott akkor a fák ahogy párologtatnak pára, majd felhő több képződne így csapadék is több képződne és máris könnyebb lenne az élet Afrika sivatagos részein és akkor talán ennyien nem indulnának meg mint most.

  3. Névtelen
    2023.10.03. 16:34

    „A klíma katasztrófa egyszerűen szarul van tárgyalva!
    Javasolnám a következő tárgyalási módot klímakérdésben:
    1; Ma a világ vagyonának 80%-át a világ lakosságának az 1% -a birtokolja.
    2; Valaki akkor tud arra adekvát választ, hogy akkor miért mindegy, hogy mi van: erdőtűz, földrengés, cunami, bankválság, vagy most klímakatasztrófa, ami mindig biztos az, az hogy csak a 99%-nyi lakosság 20%-nyi globális közvagyonából lehet rendbe tenni. Sőt minden háborút is csak abból lehet finanszírozni…
    3 Ki a fene bukna azon nagyobbat, ha felforr a föld? Az 1% 80%-ot a 99% meg 20%-ot… Akkor miért nem az 1% 80%-nyi vagyonából különítünk el azonnal az összvagyon 20%-nyi részét, ahelyett hogy a 99% 20% -át akarjuk felszabadítani erre, ami ziher, hogy éhezésekkel, háborúkkal, társadalmi katasztrófákkal járna és még így is csak évek alatt, állna rendelkezésre az összeg? Gazdagék 80%-ból meg egy nap alatt fel lehet szabadítani a szükséges összeget. Vezető pozíció a maradék 60%-20% fényében nem tűnik veszélyben. Csak maga egy Bill Gates képes lenne arra a saját vagyonából, hogy kell India TELJES LAKOSSÁGA az utolsó csecsemőig, lavórban ülve teaszűrőkkel, merhetné a tengerből a mikroműanyagot évi 365 napban napi 16 órás műszakban USA MINIMÁLBÉREN. Talán az-az oka, ennek hogy a gazdagoknak mást mondanak a témában a tanácsadóik, mint nekünk az egyetemeken…
    4 Mi is a klíma hiszti lényege? A klíma hiszti egy kvázi háború egy láthatatlan ellenség ellen.
    Pénzügyi szempontból a háború egy állam életében egy, muszáj folyamat, ami addig zajlik, amíg a felek annyira kimerülnek (vagy valamelyik) hogy meg lehet egyezni valamiben. De amíg ez el nem jön addig költeni, kell lehetőleg jó drága importtermékekre, amik gyorsan kiürítik a kasszát és a végén ott áll mindkét állam nyakig jó kamatú adósságban.
    Klíma esetén ez úgy módosul, hogy nem látni a békekötés lehetőségét, és nincs valós ellenség. Minden más ugyanúgy igaz, ahogy a háborúra.
    5 Ha alaposabban megnézzük az emberi konfliktusok lényegét az egyetlen tartós eredményük az államok adósságának növekedése és a világ jelenlegi 80-20%-os vagyonmegosztásának az elérése. Talán nem lövünk, tehát nagyon mellé, ha azt mondjuk a Klíma hiszti célja is ez, és ha komolyan elkötelezzük magunkat a probléma megoldásában, és mondjuk, minimum rászánunk egy 10-15 évet nem sajnálva az erőforrásokat, akkor, ha a klímát nem is tudjuk megjavítani vele, de hogy 5-10-15 vagy akár 20%-nyi globális közvagyont is áttolhatunk a jelen 80% -ot birtokló 1% zsebébe abban egészen biztos vagyok.
    6 A klíma hiszti egy kvázi háború, amire azért volt szükség, mert a 2 vh után beállt az atomelrettentés, és ha ezt felrúgják, akkor abban elég az összes pénz is nagy hőtől. Kellett tehát valami új átverés a világnak, ami amúgy a fentebbi levezetésnek megfelelően teljesen úgy működik, ahogy a háború. Vegyük észre a migráció hót ugyanaz! Ugyanabból a kútfejből jött, ugyanaz a hatása teljesen mindegy, hogy ellene vagy mellette harcolunk. Az államok, muszáj folyamatba vannak bekényszerítve költeniük, kell rá, ha akarják, ha nem. És mindenkit a 80% tulajdonosa hitelez persze… Javasolnám az összes jobboldali médiumnak a téma ilyen logikájú tárgyalását. Így sikerülne visszairányítani tüzet a globalista csürhére, ami a Stop Sorosnál kellemesen fájdalmasan sikerült is nekünk, de most mintha nem látnánk a lényeget, pedig a többség érzi és tudja nagyjából, hogy miről van szó. Hát fogalmazzunk ismét világosan! Nálunk abból baj nem lehet. Féljen az aki sunyin akar globalista világkormányt választások nélkül, kínai megoldásokkal.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük