Pozor. A DK elkezdi Veres Pali sarokba szorítását

DK közlemény

 Béremelést a miskolci busz- és villamosvezetőknek!

 

A miskolci tömegközlekedés minőségi javulását célzó minden intézkedést támogat a Demokratikus Koalíció miskolci önkormányzati frakciócsoportja, ezért a szeptember 28-án tartott képviselőtestületi ülésen a közösségi közlekedés vonalhálózatának és menetrendjének október 14-ei bevezetéséről igennel szavaztak a frakciócsoport tagjai: Borkuti László, Mokrai Mihály és Szilágyi Szabolcs. Viszont továbbra is hiányolják, hogy a miskolci tömegközlekedés átalakítása a miskolciak megkérdezése nélkül történik.

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete elindította a Miskolcról őszintén programját, ahol az embereknek lehetőségük van nyíltan beszélni a várost érintő problémákról, és azokról a javaslatokról is, amelyek jobbá tehetik otthonunkat, Miskolcot.  Ha toplistát állítanánk, akkor azt mondhatnánk: Miskolc problémái közül kiemelkedik a tömegközlekedés helyzete. Bár vannak sokan, akik elismeréssel szólnak a korszerű és kényelmes buszokról, villamosokról, mégis a többség úgy vélekedik, nem megfelelő számukra az a szolgáltatás, amit a tömegközlekedés biztosít. A szolgáltatás kritikáján túl hallhatók azok a hangok is, amelyek azt kifogásolják, hogy a miskolciak megkérdezése nélkül születnek döntések.

A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői a napirendi pontok tárgyalásánál hangot adtak annak: minden, a miskolci tömegközlekedést javítani kívánó intézkedést támogatnak most és a jövőben is. Szilágyi Szabolcs hozzászólásában az október 14-én bevezetésre kerülő új vonalhálózat és menetrend kapcsán rávilágított, nagyon fontos az MVK Zrt. sofőrjeinek bérrendezése. A képviselő a Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének álláspontját közölve arról beszélt, égető szükség van ennek a kérdésnek a megoldására. Az MVK Zrt.-ben ugyanis a jelenlegi bérek miatt nagy a fluktuáció: havi szinten akár három régi, tapasztalt kolléga is felmond, mivel az infláció az ő pénzüket is „megeszi”. A sofőrök és a villamosvezetők rengeteget dolgoznak, túlóráznak, ráadásul hatalmas a felelősségük az emberéletek, a nagy értékű buszok, villamosok és a közlekedés résztvevői miatt. A jelenlegi bérrel eredménytelen lesz bármiféle toborzás, mert ilyen ajánlattal, ilyen felelősség mellett kevesen vállalkoznak erre a munkára. A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete tisztában van azzal, hogy az MVK Zrt. belső ügye a dolgozók bérezése, mégis az az állaspontja, hogy szükséges a béremelés ebben a szférában, hiszen ez is hozzájárul a miskolci tömegközlekedés javításához.