Mokrai: Csodát műveltem Miskolcon…

A hétfői sajtótájékoztatón Mokrai Mihály, a 9. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője mutatta be a körzetében történt fejlesztéseket, ismertette az aktuális munkákat, beszélt a kihívásokról. Az eseményen részt vett a párt miskolci országgyűlési képviselője is. Hegedűs Andrea emlékeztetett, hogy ez már a második „epizódja” a Miskolcról Őszintén sorozatnak: elsőként az Avason jártakSzilágyi Szabolcs körzetében.

Mokrai Mihály elöljáróban ismertette: a Centrum áruház oldalában felszerelt térfigyelő kamerának köszönhetően nőtt a közbiztonság, megszüntették az egykori Bazár-tömb mellett a hulladék illegális lerakását, valamint megoldódni látszik a Búza tér melletti aluljáró lépcsősorának problémája is. Hozzátette: utóbbi beruházásnál a vállalkozó hibázott, rosszul zsaluzták a lépcsőket, emiatt egyenetlenek lettek a fokok – hétfőn azonban ezt is kijavították.

A DK-s önkormányzati képviselő szerint a kormány nagy erőkkel próbálja szétzúzni az önkormányzatiságot, a forrásmegvonások miatt pedig a lehetőségek is korlátozottak egy-egy választókerületben. Úgy véli, a nyolcmilliós képviselői alap kevés – ehhez mérten azonban sikerült „csodát művelni”.

A bejárás első állomása a Búza téri aluljáró volt, ám odafelé a politikusok felhívták a stábunk figyelmét az Ady-híd sarkán található zálogház megújult homlokzatára is. Az üzletet sok éven keresztül takarták állványok, ezt az állapotot sikerült idén megszüntetni.

– Az aluljáró lépcsőzete annyira leamortizálódott az elmúlt 20 évben, hogy gyakorlatilag használhatatlanná vált – vezette fel a problémát a Centrum felőli lejáratnál Hegedűs Andrea. – Örömteli dolog, hogy elkezdődött a felújítás, azonban porszem került a gépezetbe: a lépcsőfokok nem lettek egyforma magasak.

Ennek kapcsán Mokrai Mihály elmondta, hétfő reggel kilátogatott a helyszínre. – A kritikai észrevételt követően a vállalkozó egész nap azon dolgozott, hogy kijavítsák a hibát – tisztázta a helyzetet a képviselő, aki szerint az átadás tervezett, november végi időpontja emiatt nem fog csúszni. Hozzátette, a kivitelező kérésére hétfőn reggel lezárták az aluljárót. Jelenleg a Búza térre az Ady-hídnál vagy a plázánál lévő zebrákon lehet átmenni.