Férfiak szexuális kizsákmányolásával vádolják az Abercrombie & Fitch volt vezérigazgatóját

Orgiákat szervezett és fiatal férfiakat kényszeríthetett szexre Mike Jeffries, a tárgyiasító plakátjairól és agyonszexualizált modelljeiről híres Abercrombie & Fitch divatmárka egykori vezérigazgatója, és férje, Matthew Smith. A házaspár szervezett hálózatot építhetett ki a férfiak toborzására, akiknek fizethettek is a szexért.

A most 79 éves Jeffries és a 60 éves Smith a BBC birtokába jutott e-mailek, repülőjegyek és egyéb dokumentumok szerint New York-i rezidenciájukba és nagyvárosi luxusszállodákba – London, Párizs, Velence és Marrakes – szerveztek szexpartikat 2009 és 2015 között.

Mike Jeffries 2012-ben
photo_camera Mike Jeffries 2012-ben Fotó: BERTRAND GUAY/AFP

A lapnak megszólaló nyolc férfi egymástól független vallomásai sok hasonlóságot mutatnak: elmondásuk szerint a pár által felbérelt „casting-ügynökök” fotók alapján válogattak közöttük, kezdetben félrevezették őket az események természetével kapcsolatban, vagy egyszerűen el sem mondták nekik, hogy szexelniük kell. Többüknek belengették, ha részt vesznek az összejöveteleken, később a divatmárkánál is kaphatnak munkát.

Jeffries és Smith egy-egy alkalommal akár négy férfival is szexelhetett, akiknek az aktusok előtt a testszőrzetét is leborotválták. A férfiaknak titoktartási szerződést kellett aláírniuk, a személyzet a bulik végén borítékban ötszáz-ezer dollárt fizetett nekik. Egy akkor 23 éves modell, David Bradberry szerint Jeffries egy bulin rush nevű kábítószert tartott az orra alá, ami erős fejfájást, szédülést, akár ájulást okozhat, majd akarata ellenére közösült vele.

Az ügy jelenleg vádemelési fázisban van.

(via BBC)