A fiatal miskolci lány az Ózdi Sakk Sportegyesület tagja

Király Lilla Virág jó esélyekkel indulhat a novemberi sakkvilágbajnokságon, amely Olaszországban kerül megrendezésre. A fiatal miskolci lány az Ózdi Sakk Sportegyesület tagja.

Az ÓMÉK-Olvasó protokoll termét ifjú sakkozók foglalták el, akik a szokásos edzésüket tartották. A mostani alkalom azonban különleges volt, hiszen jelen volt a miskolci Király Lilla Virág, aki az Ózdi Sakk Sportegyesület egyik kiemelkedő sportolója. Lilla sikeresen elsajátította a sakk szabályait, logikus gondolkodásával pedig remek játékossá vált. Korábban már több versenyen is szép eredményeket ért el.

„Lillának korábban már volt egy Európa-bajnoksága is, ez Észtországban, Tallinnban volt, ahol az 5. helyet szerezte meg. Most tulajdonképpen a világbajnoksággal kapcsolatban különösebb elvárásunk felé nincs, de azért nyilván szeretnénk, ha minél jobb eredményt érne el” – mondta Petykó Zoltán, az Ózdi Sakk Sportegyesület vezetőedzője.

A mostani edzésen igyekeztek felmérni Lilla jelenlegi felkészültségi szintjét. Edzője, Petykó Zoltán hasznos tanácsokkal látta el a ifjakat, és kiemelten figyelt Lillára, hogy mire van még szüksége ahhoz, hogy a bajnoki megmérettetés minél jobban sikerüljön. A fiatal sportoló 7 éve foglalkozik aktívan a sakkal, a táblajátékot már egészen kicsi korában, az óvodában megkedvelte. A sok edzés és gyakorlás már mindennapi élete részévé vált.

„Több edzővel készülök, tanulunk új dolgokat, ismétlünk. Vannak edzőmeccsek, versenyek, melyek más versenyekre felkészítenek” – nyilatkozta Király Lilla Virág, az Ózdi Sakk Sportegyesület játékosa.

Lilla ellenfelei ezúttal az egyesület tagjai voltak, akikkel szimultán mérkőzéseket játszott. A kellemes délutáni alkalom során ismét értékes tudást szerezhettek a fiatalok, melyek a későbbi játszmákon majd hasznukra válik.

Egy érintetlen sakktábla a bábukkal.

Egy érintetlen sakktábla a bábukkal.

Az Ózdi Sakk Sportegyesület néhány tagja az edzésen.

Az Ózdi Sakk Sportegyesület néhány tagja az edzésen.

Az ellenfélre várva. Király Lilla Virág és az egyik fiatal sakkozó.

Az ellenfélre várva. Király Lilla Virág és az egyik fiatal sakkozó.

Petykó Zoltán, az Ózdi Sakk Sportegyesület vezetőedzője játék közben.

Petykó Zoltán, az Ózdi Sakk Sportegyesület vezetőedzője játék közben.