Skip to content

Újabb károsultaknak fizet összesen több mint 17 milliót Győr a kertekbe lógó szuperhíd miatt

Újabb károsultaknak fizet összesen több mint 17 milliót Győr a kertekbe lógó szuperhíd miatt

Fotó: Miskolcon is történt ilyen…Kártérítés nem volt

Ez az a gyaloghíd, amelyet elvileg biciklis balesetek miatt építettek, de biciklivel nem lehet és nem is érdemes átmenni rajta.

Két újabb károsult peren kívüli egyezségi ajánlatát fogadta el kedden a győri közgyűlés a telkekre belógó győrszentiváni gyalogos- és kerékpároshíd miatt. A Telex azt írja, hogy az egyiküknek több mint 15,5 millió forintos, a másiknak pedig 1,7 milliós kártérítést fizet a fideszes vezetésű város.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2019-ben adták át a Győrhöz tartozó Győrszentivánon a 320 millió forintból elkészült gyalogos-felüljárót, amely az M19-es autóút két oldalát köti össze. A híd mellett élők azért indítottak pert, mert a szuperhíd jelentősen csökkentette a házaik értékét.

Egyikük esetében a híd a kerítés fölé lóg, szinte benéz az ablakon, még a szobákba is belátni róla, ezért a szakértő szerint az ingatlan 22,6 millió forinttal ér kevesebbet most, mint korábban.

Azoknak a károsultaknak, akiknek most fizet a város, egy másik szakértő állaított meg összesen 17,37 millió forintos kártérítést a perben. Az érintettek pedig úgy döntöttek, hogy ha 15 napon belül megkapják a pénzt, akkor eltekintenek a késedelmi kamattól és a perköltségtől. Ezt az ajánlatot kedden fogadta el a győri közgyűlés.

Győr már korábban is fizetett egy károsultnak 19 millió forintot, vagyis a 300 milliós építési költségen túl összesen már több mint 36 millió forintnyi kártérítésbe kerül a városnak a híd, amit azután kezdték el építeni, hogy az autóúton szabálytalanul áthajtó kerékpárosokat gázoltak el, de végül olyan tábla került ki rá, amely szerint biciklivel nem lehet felhajtani, csak tolva a bringát. Ráadásul, ha tábla nem is lenne, akkor sem volna értelme ott biciklizni, annyira meredek és kanyargós a felüljáró.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük