Skip to content

Alsózsolcaiak figyelmébe. Megsemmisítette a bíróság a Normafára közpénzmilliárdokból felhúzott sífutó- és szánkópálya engedélyeit

Alsózsolcaiak figyelmébe. Megsemmisítette a bíróság a Normafára közpénzmilliárdokból felhúzott sífutó- és szánkópálya engedélyeit

A hegyvidéki önkormányzat annak tudatában építette meg a Normafára a 21. században jellemző klimatikus viszonyokhoz egyáltalán nem igazodó sípályáját, hogy tisztában volt vele, per zajlik a beruházás ellen, és az engedélyeket bármikor visszavonhatják.

A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Normafára épített sífutó- és szánkópálya engedélyeit – írja a Népszava. A Hegyvidéki Önkormányzat mostanáig közpénz-milliárdokat költött a kivilágított és hóágyúzott sífutó-, valamint szánkópálya tervezésére és kivitelezésére, mindezt annak tudatában, hogy egy civil szervezet pert indított a beruházás ellen, aminek az elvesztésére minden esély megvolt (és így is lett).

A pert a Védegylet Egyesület indította, akik most közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Normafa 2013-as úgynevezett „rehabilitációjának” központi eleme volt a történelminek nevezett sportterület helyreállítása, elsősorban a síélet feltámasztása.

Környezetvédők szerint a Normafa erre mára tökéletesen alkalmatlan, ugyanis a budai hegyek klimatikus viszonyai, a tengerszint feletti 470 méteres magassága nem megfelelőek a mesterséges hó gyártására és megőrzésére, természetes hó pedig már nemigen esik, még a Normafán sem.

A Pest Megyei Kormányhivatal a Törvényszék döntése alapján megkezdte az engedélyek átdolgozását.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük