Skip to content

Fecske Csaba. Most még jobban megéri MMA-tagnak lenni

Fecske Csaba. Most még jobban megéri MMA-tagnak lenni
Korábban írtuk.

Most még jobban megéri MMA-tagnak lenni

Orbán Viktor ismét emelt a Magyar Művészeti Akadémia tagjainak életjáradékán.

Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett rendelet értelmében jövő év január elsejétől ismét nő a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes és levelező tagjainak az életjáradéka.

A rendelet szerint a rendes tagok havi 455 ezer forintot kapnak jövő januártól, a levelező tagok 353 900 forintot. Ez az előbbiek esetében 45 ezer, az utóbbiaknál pedig 13 900 ezer forint pluszt jelent havonta.

Még júliusban írtunk arról, hogy az MMA öt év alatt, több lépcsőben beépülő jelleggel évi 1,1 milliárd forinttal kap több támogatást. Az öt év során összesen további 2,3 milliárd forint eseti támogatással is gazdagodnak.

FECSKE CSABA ILLYÉS GYULA-DÍJAT KAPOTT IRODALMI MUNKÁSSÁGA ELISMERÉSEKÉNT

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozatai idén is díjazták a művészet, a művészetelmélet, a művészetszervezés és a művészetigazgatás területén különleges életművet felmutató alkotókat hétfőn, a Pesti Vigadóban.

Az MMA tagozatai minden évben egy magyarországi és egy külhoni művésznek ítélik oda a díjakat, amellyel az alkotók és szakemberek pályáját és munkáit ismerik el – közölte az Akadémia kedden az MTI-vel.

Az irodalmi munkásság elismeréséül járó Illyés Gyula-díjat Egyed Emese költő, irodalomtörténésznek és Fecske Csaba költő, publicistának adták át, a színházművészeti-díjat Nagy Anna és Kiss Törék Ildikó színművészeknek ítélték oda. Képzőművészeti díjban részesült feLugossy László és Szentpétery Ádám képzőművész, a művészetelméleti munkásság elismeréseként járó Cs. Szabó László-díjat pedig Cebula Anna művészettörténész és Pécsi Rita neveléskutató kapta.

A Magyar Művészeti Akadémia építőművészeti díjában részesült Farkas Gábor építész és Murádin Katalin építész, a film- és fotóművészetért járó Szőts István-díjat Kurucz Sándor operatőr és Kosmály Gábor (Gabriel Kosmaly) fotóművész vehették át, az iparművészeti és tervezőművészeti díjat pedig Csavarga Rózsa belsőépítész és Nagy Judit gobelinművész kapta.

A népművészeti munkásság Erdélyi Zsuzsanna-díját Gazda Klára és Szabó Zoltán muzeológusoknak adták át, a zeneművészeket elismerő Szőnyi Erzsébet-díjat pedig Nádor Magda énekművész és Jandó Jenő zongoraművész vehette át.

A díjakat az MMA kilenc tagozatának vezetői és képviselői adták át. Az ünnepség alkalmából Ránki Fülöp zongoraművész, az MMA ösztöndíjasa Liszt Ferenc Dante olvasása nyomán című zongoraművét adta elő.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2023.09.17. 12:24

    Csodálatos életet éltek valamennyien, mint véráldozói a városnakx

    • Névtelen
      2023.09.17. 13:44

      X Már elég régen bejelentette Bárdos a Mit szól hozzá műsorban a főbb szereplőket ahhoz, hogy tegyenek valamit a világ jobb képviselői.

  2. Névtelen
    2023.09.17. 13:48

    Elkurvult a költő elvtárs?

    • Névtelen
      2023.09.17. 14:04

      Egymás elmondásai szerint járták a Keletesek a falvakat író-költő találkozások szervezésében, vagy irodalmi bemutatókon, közben arattak lányokat. Ilyenek voltak valamennyien azx

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük