Így menthet életet a gumiabroncsű

 

A Hankook, a világ egyik vezető gumiabroncsgyártója, a Biztonság Hetéhez kapcsolódóan arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos az abroncsok minősége és rendszeres karbantartása közlekedésbiztonsági szempontból.

A megfelelő abroncsok elengedhetetlenek a biztonságos közlekedéshez. A Hankook Tire Magyarország Kft. minden fórumon igyekszik felhívni az autósok figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg futóműveik rendszeres ellenőrzéséről és karbantartásáról. A Hankook mérnökei szerint, akik nap mint nap az abroncsok biztonságosságának fejlesztésén dolgoznak, az időben elvégzett gumiabroncscsere létfontosságú a közlekedésbiztonság szempontjából. A megfelelően karbantartott és idejében cserélt abroncsok hozzájárulhatnak a közlekedési balesetek megelőzéséhez, valamint a járművek optimális teljesítményének biztosításához.

„Elindulás előtt minden vezető számára kötelező feladat a gépjármű állapotának, így a gumiabroncsok állapotának ellenőrzése is. A vizsgákon a vizsgabiztosok erre kiemelt figyelmet fordítanak” – mondta el Németh Miklós rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. „A jogosítvány megszerzése után azonban sajnos sok autós megfeledkezik erről a biztonsági lépésről, pedig a kopott, rossz állapotú gumik jelentősen megnövelik a balesetek kockázatát. A vonatkozó törvényi előírás szerint a személygépkocsik gumiabroncsainak minimális profilmélysége 1,6 milliméter, ha az abroncsok ennél kopottabbak, akkor kötelező a cseréjük, nem csupán a törvény betartása miatt, hanem azért is, hogy felelősségteljesen vehessünk részt a közlekedésben.”

A Hankook örömmel működik együtt közlekedésbiztonsági szervezetekkel, mint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vagy éppen a különböző polgárőr egyesületek, például a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség. A vállalat által idén immár tizenkettedik alkalommal elindított Abroncsadományozási Program segítségével az említett egyesületek közül több is – ahogy több mint 180 országos, illetve regionális közhasznú alapítvány – közvetlenül részesül a Hankook technológiai előnyeiből professzionális abroncsaikon keresztül.

„A megfelelő keréknyomás, a futómű helyes beállítása és a szezonon kívüli megfelelő tárolás megnövelik a gumiabroncsok élettartamát, azonban a kerekek rendszeres ellenőrzése így is elengedhetetlen. Az abroncs az autó és az út közötti egyetlen kapcsolatpont. Ha ez a kapcsolat gyenge, az egész rendszer veszélyben van. Ne várjuk meg, amíg baleset történik, az abroncsok időben történő cseréje és rendszeres karbantartása mindenkinek a saját felelőssége” – mondta Hegedüs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke.

„A Biztonság Hete rendkívül fontos kezdeményezés, és örülünk, hogy ennek kapcsán is felhívhatjuk a figyelmet a gumiabroncsok jelentőségére a biztonságos közlekedésben” – mondta Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „A Hankook elkötelezett a közlekedésbiztonság mellett, folyamatosan arra törekszünk, hogy az általunk gyártott gumiabroncsok hozzájáruljanak a biztonságosabb utazáshoz világszerte.”

A Hankook bízik abban, hogy a Biztonság Hete kezdeményezés segít felhívni a figyelmet arra, hogy a biztonság az utakon közös felelőssége mindenkinek, aki részt vesz a közlekedésben.

 

###