Szijjártó Péter megszólalt az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-újrahasznosítóról

Alsózsolcán a szlovén akkumulátor-újrahasznosító üzem felkorbácsolta az indulatokat. Mit üzen az ott élőknek? 

Sajnálom, hogy már megint vannak olyanok, akik félrevezetnek, megvezetnek, és kihasználják azt, hogy az emberek aggódnak a saját lakóhelyükért egy új hír hallatán. Azt természetesnek tartom, hogy ha egy új technológia érkezik, akkor az emberek tartanak tőle. Győrben nevelkedtem, amikor az Audi elkezdte ott építeni a gyárát, mindenki attól tartott, hogy baj lesz. Ha valaki köhintett kettőt, akkor az volt az orvosi diagnózis, hogy az építkezés felverte a port, és ezért légzőszervi betegségben szenvednek az emberek. Ma pedig mindenki büszke rá, hogy a világ legnagyobb autóipari motorgyára Győrött van, és mindenki irigyli Győrt az Audi miatt.

Mire számít Alsózsolcán? 

Ugyanerre, hiszen világszínvonalú fejlesztés érkezik, amely a legmodernebb technológia a világon. A projekt biztosítja, hogy az akkumulátorgyártás teljes mértékben környezetkímélő módon jöjjön létre. Ez a beruházás felteszi Alsózsolcát arra a térképre, amelyen azok a települések vannak, amelyek biztosítják, hogy az elektromosautó-ipar körforgásos legyen, és a környezetre ne jelentsen terhelést. Nagyon sajnálom, hogy ellenzéki képviselők – akiket ki tudja, honnan finanszíroznak – félrevezetik, kihasználják a saját lakóhelyükért aggódó embereket. A cég, a polgármester és az országgyűlési képviselő akkor cselekszik helyesen, ha elmagyarázza higgadtan, nyugodtan, korrektül a valóságot a helyieknek. Ez esetben az emberek látni fogják, hogy se az ő életükre, se az egészségükre, se a településükre nézve semmilyen veszélyes dolog nem fog ott történni.

Az akkumulátoripari beruházások ellen általában heves ellenállás szokott mutatkozni. Nem gondolja, hogy ez a kormánypártok népszerűségének csökkenését hozhatja az adott településeken?  

Nem gondolom. A hagyományos autóiparban 175 ezer ember dolgozik közvetlenül, sok százezer pedig közvetve. Évek múlva ezekre a tradicionális gyárakra nem lesz ­szükség, hiszen a piac a robbanómotoroktól az elektromos járművek felé fordul. Ha nem hozzuk be az elektro­mos­autó-ipari ­beruházásokat, akkor ennek a több százezer embernek nem lesz munkája.

boon.hu infó