Ungváry Krisztián a Miskolci Egyetemen fog tanítani

Ungváry Krisztián az oktatás és a kutatás mellett ismeretterjesztő előadásokat is tartani fog a szélesebb közönség számára.

Büszkén jelentette be a napokban a Miskolci Egyetem Történettudomány Intézete, hogy egy újabb neves szakember csatlakozott az oktatói gárdához. Ungváry Krisztiánról van szó, aki hazánk egyik legismertebb történészének számít.

“A legszélesebb körben ismert magyar történész, Ungváry Krisztián kutatóprofesszorként fog nálunk dolgozni, s az új tanévben az oktatás és a kutatás mellett ismeretterjesztő előadásokat is tartani fog a szélesebb közönség számára. Sok szeretettel köszöntjük csapatunkban! Szép tanévkezdetet kívánunk mindenkinek!” – írta az Intézet az alább is olvasható posztban.

 

Ungváry Krisztián 1969-ben született, az MTA doktora, fő kutatási területe a 20. századi had- és politikatörténet, valamint a kommunista időszak titkosszolgálatai és az állambiztonság.

A történész gyakran szerepel a sajtóban, a napokban például annak kapcsán szólalt meg, hogy egy csepeli középiskola falaira Orbán Viktor bölcsességei kerültek ki: ennek kapcsán arról beszélt, hogy történeti távlat kell ahhoz, hogy mérlegelni lehessen, a nemzet nagyjai közé tartozik-e egy politikus, az iskola pedig semmiképpen nem lehet a napi pártpolitika terepe – írta a Telex.