Pataky Attilát székellyé avatták, őszintén elmondta ennek kapcsán…
Image: 73214968, Egy budapesti Speed üzlet megnyitóján járt néhány hazai sztárunk. A divatos darabok között szívesen válogattak, sőt fel is próbáltak néhányat közülük. /dia - scan/, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Farkaslakán lépett fel az Edda Művek. Pataky Attila egy videóüzenetben mesélt arról, hogy egyre több szépségét fedezheti fel Székelyföldnek, amit egyik barátja mutat meg neki.

A koncert előtt egy étterem teraszán ücsörögtek ismerőseikkel, akik közül egy felállt és egy mappát adott át Pataky Attilának. Ennek tartalmát olvasta fel a miskolci énekes közösségi oldalán: lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal a székelységgel, ezért tiszteletbeli székellyé avatták. Később a TV2 Mokka című műsorában is szerepelt székellyé avatása kapcsán a miskolci zenész, ott elmondta, boldogság járta végig testét-lelkét a hír hallatán. Így indokolták egyébként a kitüntető címét: „lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért”.  Ezzel zárta az interjút:

Meg vagyok erősödve. Most már lélekben székely is vagyok, nem csak magyar.