Miskolc. Olyan látvány, amihez fogható Drezdában volt a bombázás után
Újabb üde színfolttal gazdagodott a nevéhez méltatlan Európa tér Miskolc belvárosában (10. vk. képviselő Szopkó Tibor), pár hónapja lebontották a tetőt, azóta ez az épület még jobban omladozik, mint annak előtte. Meglehet, életveszélyes is, de ez nem nagyon zavarja 10. vk képviselőjét, hisz legfeljebb akkor jut el ide, ha eltéved.
Patkányok, gaz, elfuserált csillagok (ph-ban senki nem ismeri a hivatalos címert?), omladozó épület, piaszállító játgányok által szétvert burkolat, amit milliókrt kell helyrehozni, kidöntött közvilágítási oszlop (egy éve nem képesek pótolni) önmagában még kevés ahhoz, hogy egy Európához méltatlan, patkányok és gaz uraltavizelettől és ürüléktől bűzlő kapualjakkal övezett teret Európa térről mondjuk Szopkó térre kereszteljenek. Pedig ez a minimum, amit megérdemelne.
Tourinform, Piknik, és olyan látvány, amihez fogható Drezdában volt a bombázás után.
Na és akkor még nem járt a kapualjakban, a belső udvarokban, mert amit odakint lát, a hulló stukkók a műemlék épületeken szakszerű felújítás helyett végzett gányolás eredménye bő évtized alatt, az csupán a jéghegy csúcsa.
A kapucsengőket tanulmányozva meg sok ismerős nevet fedezhet fel, ezek az úgynevezett csókosok vagy érinthetetlenek, akik fillérekért, befektetésként jutottak lakáshoz, de ezt Önnek kell felgöngyölítenie, mert sokan közülük nem közszereplők. Habár akad olyan, aki tagja a képviselő testületnek, és a közelben felhúzott egy gigantikus “mecsetet”, de ez kevés volt neki, viszont ha Önök deklarálták, hogy ez jogszerű, akkor ez legfeljebb azokat irritálja, akik egy élet munkájával sem jutnak tisztességes lakhatáshoz.
Üdvözlettel: Gáti Attila