Skip to content

Ha már ott volt… Szemműtétje közben felboncolták

Ha már ott volt… Szemműtétje közben felboncolták

Holttest boncolását rögzítettek az EESZT-ben, miközben a páciensnek csak szemműtétje volt

A Gyulai Kórház szerint az EESZT technikai hibája miatt került hibás vizsgálat a rendszerbe.

Egy békés megyei nő leleteiben halottkezelést, elhunyt vizsgálatát rögzítettek két nappal azután, hogy rutin szemészeti műtéte volt a Gyulai Kórházban – mondja az RTL híradója. Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben rögzítettek szerint a nő boncolása egy héten keresztül zajlott. Ezután egy nappal pedig gond nélkül rögzítette a rendszer a páciens varratszedését.

A nőt nagyon felzaklatta, hogy az EESZT-ben halottnak nyilvánították. A Gyulai Kórház vizsgálatot indított az RTL kérdései nyomán, ami megállapította, hogy az orvosok helyesen rögzítették a vizsgálatokat, a felmerülő probléma technikai jellegű volt. Azt is közölték, a problémát jelezték az EESZT munkatársai felé, akik a hiba kijavítását megkezdték, az ellátással kapcsolatos adatokat pedig javították.

                

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.09.03. 11:04

    „középhatalom” cigány módra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük